Kahramanmaraş'ta depremin izleri siliniyor! 9 bin 800 konut yıl sonuna hazır

Kahramanmaraş'ta ‘Asrın felaketi' olarak tanımlanan 6 Şubat'taki depremlerin acı izleri siliniyor; afet konutları hızla yükseliyor.

AA

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'taki depremlerin acı izleri siliniyor; afet konutları hızla yükseliyor. 'Türkiye Tek Yürek' kampanyasından gelen destekle kırsal mahallelere 127 metrekarelik 3 oda 1 salondan oluşan tek katlı evler inşa edilirken, TOKİ de 3, 4 ve 5 katlı binalar yapıyor.

MERKEZ ÜSSÜNE 30 BİN EV

'Asrın felaketi'nin merkez üssünde devlet kurumlarının gece gündüz uğraş verdiğini belirten Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, sadece şehir merkezinde 20 bin konutun yapımının sürdüğünü söyleyerek şöyle konuştu: "Bunlardan 8 bin konutu yıl sonuna kadar teslim alıp hak sahibi vatandaşlarımıza dağıtmayı planlıyoruz. 10 bin civarında kırsal konutumuz inşa ediliyor. Bunlardan da bin 800'ü yıl sonuna kadar tamamlanarak vatandaşlarımıza dağıtılacak" dedi.

Vali Ünlüer, diğer konutların ise Haziran 2024'e kadar tamamlanacağını kaydetti.

Konutların çoğunun boyası yapılırken örnek daireler de ortaya çıkıyor.

TESLİMATLAR BU AY BAŞLIYOR

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, ilçeye 4 bin 200 deprem konutu yapıldığını, bazılarının bu ay hak sahiplerine teslim edileceğini söyledi. Okay, ilçedeki konutların tamamının ise mart sonuna kadar bitirileceğini belirtti.

Köylere yapılan tek katlı deprem konutları 127 metrekare büyüklüğünde ve 3 oda 1 salondan oluşuyor.