Kahramana dualarla veda

Pençe-Kilit Operasyonu'nda PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Salih Ay, memleketi Erzincan'da düzenlenen törenle toprağa verildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyinde yürüttüğü 'Pençe-Kilit Operasyonu'nda şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Salih Ay için memleketi Erzincan'da cenaze töreni düzenlendi. Törene İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ezincan Valisi Hamza Aydoğdu, milletvekilleri, devlet ve askeri erkan, şehidin ailesi ve vatandaşlar katıldı.

EVİN TEK ERKEK EVLADIYDI

Şehit Salih Ay, Mediha- Atilla Ay çiftinin 3 çocuğundan tek erkek evladıydı. Şehidin anne babası ile kız kardeşleri Şükriye ve Nadime Ay tabutun başından gözyaşlarına boğuldu. Başkan Erdoğan, şehit Salih Ay'ın ailesine mesaj göndererek, başsağlığı dileklerini iletti. Terzibaba Camii'nde, helallik alınması sonrası Müftü Gül cenaze namazını kıldırdı. Kılınan cenaze namazı sonrası şehit asker, dualarla toprağa verildi.

120 TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİNE KELEPÇE

Emniyet Müdürlüğü koordinesinde, 16 ilde düzenlenen operasyonlarda terör örgütü PKK üyesi 120 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin, terör örgütü PKK ve Suriye'de terör örgütü içerisinde faaliyet gösterdikleri, illegal sokak eylemlerine katıldıkları ve milis/işbirlikçi olduklarına dair haklarında bilgiler elde edinildiği ve örgüt propagandası yaptıkları tespit edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Teröristlere göz açtırmayacağız" dedi.

ŞEHİTLERİN KANI YERDE KALMADI

Mehmetçik'in yurt içi ve sınır ötesinde yuvalanan ve sayıları giderek azalan teröristlerle mücadele hız kesmeden devam ediyor. Irak'ın kuzeyinde terör örgütü PKK/KCK'ya karşı yürütülen Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde çıkan çatışmada 6 terörist etkisiz hale getirilmiş, çatışmada Piyade Sözleşmeli Er Salih Ay şehit olmuştu. Bölgede devam eden operasyonda 2 terörist daha etkisiz hale getirildi. Böylece etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 8'e yükseldi. Ayrıca Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde sızma girişiminde bulunan PKK'lı teröristlerin, komandoların başarılı müdahalesi ile geri kaçtıklarını duyurdu. Bölgede yapılan aramada ise çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

PKK YİNE ÇOCUK KAÇIRDI

Terör örgütü PKK/YPG, Suriye'nin Halep ilinde işgal ettiği Aynularab ilçesinden 13 ve 15 yaşındaki iki erkek çocuğu daha silahlı kadrosuna katmak için kaçırdı. Muhalif Kürt grup "Bağımsız Kürt Rabıtası" Sözcüsü Redor el-Ahmed, terör örgütünün, kaçırdığı çocukların aileleriyle iletişim kurmalarını engellediğini belirtti. PKK/YPG, kaçırdığı veya alıkoyduğu gençler ile çocukları silahlı eğitim için sözde eğitim kamplarına götürüyor. PKK/YPG'li teröristler, Aynularab İlçes'inde de 28 Ocak'ta bir kız çocuğunu kaçırmıştı.