Kahraman albaya veda

15 Temmuz darbe girişiminde darbecinin silahının tutukluk yapmasıyla kurtulan Emekli Albay Güven Şağban hayatını kaybetti. Şağban “Biz, emir komuta zinciri içinde bir darbeye de karşı dururduk” demişti.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Jandarma Genel Komutanlığı'nı karargah olarak kullanmayı hedefleyen FETÖ'cüler, ilk olarak Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi'yi rehin aldı. Ardından komutanlığı ele geçirmek için harekete geçtiler. Komutanlıkta çok şiddetli çatışmalar yaşandı ve darbeciler helikopter ve savaş uçaklarından destek isteyerek komutanlığı bombalattı. Jandarma Genel Komutanlığı Personel Daire Başkanı Kurmay Albay Aziz Yılmaz, Jandarma Plan Prensip Başkanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu, Kurmay Albay Ali Demir ile Albay Nurettin Alkan ve Albay Güven Şağban komutanlığı ele geçirmek isteyen 18 FETÖ'cü ile çatıştı. Albay Nurettin Alkan kolundan yaralandı. Albay Güven Şağban ise darbecinin silahının tutukluk yapmasıyla kurtuldu.

ÜÇ KEZ KORONAYI ATLATTI

Darbe girişimi sonrası Kurmay Albay rütbesinde emekliye ayrılan Güven Şağban, yaklaşık 1 aydır tedavi gördüğü Bilkent Şehir Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Şağban'ın, 3 kere Kovid atlattığı ve uzun süredir akciğer yetmezliğinden dolayı organ nakli beklediği öğrenildi. Emekli Albay Güven Şağban verdiği bir röportajda darbe girişiminin emir komuta zinciri içinde olması halinde bile, darbeye katılmayacaklarını altını çizerek şöyle konuşmuştu: "Darbe, Türkiye Cumhuriyeti'nin yasalarına göre suç. Biz hiyerarşisi içinde emir alıyoruz. Seçilmiş bir hükümet var, anayasal güvence altına alınmış bir sistem var. Biz de bu sistemin memurlarıyız. Kanunsuz emirleri uygulamak suçtur. Biz, emir komuta zinciri içinde bir darbeye de karşı dururduk."