Kadir Topbaş'ın eşi ve çocukları kimdir? Kadir Topbaş'ın eşi Özleyiş Topbaş kimdir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Eski Başkanı Kadir Topbaş, uzun bir süredir koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Bu üzücü haberin ardından Kadir Topbaş hakkında araştırmalar hız kazandı. Kadir Topbaş'ın eşi ve çocukları kimdir? Özleyiş Topbaş kimdir? gibi soruların yanıtları merak konusu oldu. İşte tüm merak edilenler..

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Eski Başkanı Kadir Topbaş, koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede vefat etti. Kadir Topbaş'ın acı haberini Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu sosyal medya hesabından duyurdu. Bu üzücü haberin ardından Kadir Topbaş'a dair araştırmalar hız kazandı. Kadir Topbaş'ın eşi ve çocukları kimdir? Özleyiş Topbaş kimdir? İşte tüm detaylar...

KADİR TOPBAŞ'IN EŞİ VE ÇOCUKLARI KİMDİR?

Kadir Topbaş'ın eşinin ismi Özleyiş Topbaş olarak biliniyor. Çiftin 2'si erkek biri kız 3 çocukları var. Büyük oğlunun ismi Hüseyin Ersan Topbaş, küçük oğlunun adı Ömer Topbaş. Kızları ise Ömer Faruk Kavurmacı ile evli olan Kübra Topbaş.

Kadir Topbaş kimdir, kaç yaşındaydı? Kadir Topbaş neden öldü?

KADİR TOPBAŞ KİMDİR?

1945 dünyaya gelen Kadir Topbaş, İstanbul İmam Hatip Lisesi'nin ardından Yüksek İslam Enstitüsü ve Mimarlık Fakültelerini bitirerek iş yaşamını atıldı. Yüksek mimar olarak uzun yıllar çalıştıktan sonra siyasi kariyerine Refah Partisi Bağcılar İlçe Başkanlığıyla başladı.

Anavatan Partisi (ANAP), Adalet ve Kalkınma Partisi'nde (AK Parti) siyaset yürüttü. 1999 yılında Beyoğlu Başkanı olan Topbaş, 2004 yılında ise İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı olarak seçildi.

İBB Başkanlığı döneminde ulaşım, çevre ve altyapı alanlarında başarılı işlerin İstanbul'a kazandırılmasında büyük emeği oldu.