Kademeli normale geçişte ilk hafta sonu

Normalleşmenin ilk kısıtlı hafta sonu. Salgınla mücadelede uygulanan tam kapanmanın ardından pazartesiye kadar sürecek olan 56 saatlik kısıtlama dün başladı. Bu kapsamda hafta sonu özel araçla şehirler arası seyahat izne tabi olacak. Bakkal ve marketler ise 10.00-17.00 arası açık.

OSMAN NURİ CERİT

Ramazan'da uygulanan 17 günlük tam kapanmanın ardından, kademeli normalleşmeye geçildi ancak 1 Haziran'a kadar hafta sonu kısıtlamalarının devamına karar verildi. Bu kapsamda dün başlayan 56 saatlik kısıtlama pazartesi saat 05.00'e kadar sürecek. Kısıtlama kapsamında alınacak önlemler ise şöyle olacak:

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak sürede özel araçla seyahate ancak zorunlu hallerde izin verilecek.

Kısıtlama süre ve günlerde üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması, sağlık, tarım ve orman faaliyetlerinin sürekliliğinin sağlanması amacıyla daha önceden belirtilen yerler ve kişiler kısıtlamadan muaf tutulacak.

Yeme içme işletmeleri 07.00-24.00 arasında sadece paket servis yapabilecek. Bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyete devam edecek.

Konaklama tesislerinde rezervasyonun bulunması halinde (bedelinin tamamı ödenmiş olmak kaydıyla) vatandaşlar sokağa çıkma yasağından ve şehirlerarası seyahat kısıtlamasından muaf olacak.

Yabancılara yönelik sokağa çıkma kısıtlamasına dair muafiyet sadece turistik faaliyetler kapsamında geçici veya kısa bir süre için ülkemizde bulunan yabancıları kapsayacak. İkamet izinliler, geçici koruma statüsündekiler veya uluslararası koruma başvuru ve statü sahipleri dahil olmak üzere turistik faaliyetler kapsamı dışında ülkede bulunan yabancılar sokağa çıkma kısıtlamalarına tabi olacak.