Kaçak yapıya 10 yıl talebi

Şahan Gökbakar'ın sit alanındaki kaçak villasına izinsiz güneş paneli ve su deposu yaptırdığı saptandı. Oyuncunun 10 yıla kadar hapsi istendi.

HABER MERKEZİ

Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı, ünlü oyuncu Şahan Gökbakar'ın Delikyol Koyu'ndaki Birinci Derece Doğal Sit Alanı'nda bulunan kaçak villasıyla ilgili iddianame hazırladı. Söz konusu taşınmazda kaçak olarak beton dolgu üzerine ahşap iskele, taş duvar, konut, depo, çardak, güneş paneli ve su deposu inşa edildiği belirlendi.

BİLİRKİŞİ: 2023'TE YAPTILAR

Villanın sahipleri Şahan Gökbakar, Togan Gökbakar ve Çağrı Özeren'in ifadelerinde "Taşınmazı 2020'de satın aldık. Aykırılıkları biz yapmadık, aldığımızda böyleydi" dediği; önceki sahibi Osman Bayındır'ın da suçlamayı kabul etmediği bildirildi. Bilirkişi raporuna da yer verilen iddianameye göre 2010 ila 2018 yılları arasında konut amaçlı bina, depo, çardak, pergole ve iskele izinsiz olarak yapıldı. 2023'te ise güneş panelleri, su deposu ve mevcut iskelenin ahşap kaplamalarının yapıldığı aktarıldı. İmar ve Şehircilik İl Müdürlüğü ise söz konusu yerin yapı ruhsatına tabi olduğu; ancak şüphelilerin ruhsat başvurusunda bulunmadığını aktardı.

Villayı satın aldığında iskeleye 'Özel mülktür, girilmez' tabelasını asan Gökbakar, kendilerine ulaşan herhangi bir tebligat olmadığını söyledi.

BELEDİYE KORUMASI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın villanın yıkılması için yazı gönderdiği Marmaris Belediyesi, Gökbakar'ın açtığı yürütmeyi durdurma davasının kararını beklediklerini iletmiş; ancak böyle bir karar olmadığı ortaya çıkmıştı. Bakanlık 6 Eylül'de de belediyeye villanın neden yıkılmadığını sordu; yanıt gelmedi.