Kaçak kesim virüse davetiye çıkardı

Uyarılara rağmen bazı vatandaşlar kaçak kurban kesimi yaptı. Hijyenin sıfır olduğu yerlerde maske takılmaması ve sosyal mesafenin hiçe sayılması da dikkat çekti.

Koronavirüs gölgesinde geçen Kurban Bayramı’nda, kurban satış ve kesiminin belediyelerin gösterdiği alanlarda, hijyen kurallarına uygun olarak yapılması gerektiği uyarılarına rağmen bazı vatandaşlar ikazları dikkate almayarak kaçak kesim yaptı. Vatandaşların ayrıca, sosyal mesafe kurallarını hiçe sayması ve maske takmaması da dikkat çekti.

RANDEVU SİSTEMİ VAR

Salgın nedeniyle kurban satış yerleri ve kesimhaneler koronavirüs önlemleriyle hazırlandı. Alanlar dezenfekte edilirken, kesim için randevu sistemi uygulandı. İstanbul’daki belediyelerin ilgili birimleri, toplum sağlığını ilgilendiren tedbirlerin uygulanıp uygulanmadığını, sık sık gerçekleştirilen denetimlerle kontrol etti. Pandemi süreci ve denetimler sayesinde kurban bayramlarında alışılagelmiş, cadde, sokak ya da bahçe gibi açık alanlarda kurban satışı ve kesimi görüntüleri geçmiş yıllara nazaran azaldı. İstanbul’da bu Kurban Bayramı’nda, açık alanlarda kesim yapanların sayısında gözle görülür azalma yaşanırken, kaçak kesim yapanların yeni adresi oto-yıkamacılar oldu. Beyoğlu Piyalepaşa Bulvarı’nda, bir satıcı, kurbanlıkları yol kenarında sergilerken, kesimi de hiçbir tedbirin uygulanmadığı boş bir arazi ve yol kenarındaki oto-yıkamacının bahçesinde gerçekleştirdi. Kaçak satış ve kesimi tespit eden zabıta ekipleri, satıcılar hakkında tutanak tuttu.

SOKAKTA KESTİLER

Esenyurt ve Kâğıthane’de de bazı vatandaşlar oto-yıkamacıda kurban kesimi yaptırırken, bir kasabın sokak ortasında, bir pikabın kasasında kurbanlık etleri doğradığı görüldü. Kurban satış ve kesimi sırasında, vatandaşların koronavirüs tedbirleri kapsamında uyulması gerekilen sosyal mesafe ve maske takma kurallarını hiçe sayması da dikkat çekti. 

ÇOCUKLAR KURBAN KESİMİNİ İZLEDİ 

Yurt genelinde olduğu gibi Konya’da da koronavirüs tedbirleri kapsamında hazırlanan alanlarda kurbanlar kesildi. Kesim sırasında bazı kişilerin maske takmadığı ve sosyal mesafe kuralına uymadıkları görüldü. Çocukların ise kurban kesimini izlemesi dikkat çekti.