Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta? Yılın ilk Kabine Toplantısı konuları neler?

Kabine Toplantısı, gündemde yer alan başlıklardan oldu. 2021 yılına dair ilk toplantı tarihi açıklandı. Gündeme dair soruların masaya yatırılacağı toplantı, Beştepe'de kurmaylarıyla beraber düzenlenecek. Koronavirüs salgının ana maddesi olacağı Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta? Yılın ilk Kabine Toplantısı konuları neler?

Kabine Toplantısı için tarih netleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde düzenlenecek olan toplantı Beştepe'de yapılacak. Yeni yılın ilk Kabine gündeminde yer alan salgın ve koronavirüs aşı çalışmaları yer alırken terör ile mücadelede konuşulacak. Peki, Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta? Yılın ilk Kabine Toplantısı konuları neler?

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Kabine Toplantısı 11 Ocak Pazartesi (bugün) düzenlenecek. Toplantının saat 15:00'da başlaması ön görülüyor. Toplantının ardından Başkan Erdoğan kamuoyuna açıklamalar yapacak. 

KABİNE TOPLANTISI KONULARI

Koronavirüsle mücadele başlığında, şu ana kadar alınan tedbirlerin rakamlara yansıması analiz edilecek.

Yeni tedbirler alınıp alınmayacağı görüşülecek. Aşı takvimi ve tedarik sürecindeki son durum değerlendirilecek.

Ekonomideki gelişmeler, terörle mücadele operasyonlarındaki son durum ve bölgesel gelişmeler de kabinenin gündemindeki diğer başlıklar olacak.

Dış politika başlığında Batı ile ilişkilerdeki son durum değerlendirilecek. Ocak sonu gerçekleştirilmesi beklenen Türkiye-Avrupa Birliği zirvesinin hazırlıkları da ele alınacak.

Amerika Birleşik Devletleri'nde göreve başlayacak yeni yönetimle ilişkiler görüşülecek.