Kabine Toplantısı ne zaman, hangi gün? Kabine Toplantısı tarihi açıklandı mı?

Kabine Toplantısı yapılacağı geçtiğimiz günlerde Başkan Erdoğan tarafından belirtildi. Toplantıda salgın sonrası kısıtlama ve geçici olarak kapatılma kararı alınan kafe, restoran ve lokantaların seyri de belli olacak. İlgi ile takip edilen Kabine Toplantısı ne zaman, hangi gün? Kabine Toplantısı tarihi açıklandı mı?

Kabine Toplantısı, yeni bir haftaya girilmesiyle yakından takip edilen konu başlıklarından oldu. Ülkemizde de etkisi devam eden koronavirüs salgını sebebiyle aşı çalışmaları ve yeni tedbirlerin gelip gelmeyeceği masaya yatırılıyor. Peki, Kabine Toplantısı ne zaman, hangi gün? Kabine Toplantısı tarihi açıklandı mı?

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, BUGÜN MÜ?

Kabine Toplantısı'nın ne zaman düzenleneceği hakkında henüz bir açıklama gelmedi. Resmi kaynaklardan açıklama gelince haberimize eklenecektir.

KABİNE TOPLANTISI'NDA NELER DEĞİŞEBİLİR?

Salgının seyrine bağlı olarak, kuralların değiştirilmesine ilişkin seçenekler tartışılıyor.

Öncelikli olarak sokağa çıkma yasağına ilişkin saatlerin daraltılabileceği konuşuluyor. Cumartesi-pazar günü uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarının gündüz için kaldırılması da yeni planlamada söz konusu olabilecek.

Hafta içi kısıtlamalarının saatlerinin de 21.00’den 23.00’e çekilebileceği belirtiliyor.

Bir süre sonra Sağlık Bakanlığı hastanelerinde, normal hasta kabul edilebileceği, ertelenen ameliyatlar ve tedavilere de yeniden başlanabileceği ifade ediliyor.

Mart ayından itibaren okulların ikinci yarı yılında yüzyüze eğitime geçmesi de tartışılan konular arasında.

Lokanta ve kafelerin belli kurallarla açılabileceği, buralara HES koduyla girilmesine ilişkin yeni düzenlemeler yapılabileceği öne sürülüyor.