Tam kapanma nedir? Yeni kısıtlamalar neler?

Kabine toplantısı ile ilgili gelişmeler gündemde merakla araştırılıyor. Koronavirüs salgını kapsamında alınan kararlar bu toplantıdan çıkıyor. Geçtiğimiz haftalarda vakaların artması ile kısmi kapanmaya gidilmişti. Bu kapanmanın tam kapanmaya dönüşüp dönüşmeyeceği merak ediliyor. Peki, Kabine toplantısı başladı mı? Tam kapanma olacak mı, yeni kısıtlama gelecek mi?

Vatandaşların yakından takip ettiği Kabine toplantısı ile ilgili aramalar yoğunlaştı. 2 haftada bir yeni tedbirlerin alınacağı yönünde kararlar alınmıştı. Bu kararın üzerine gözler bu hafta yapılacak ve yeni tedbirlerin açıklanacağı Kabine toplantısına çevrildi. Tam kapanma olacak mı, yeni kısıtlama gelecek mi?

KABİNE TOPLANTISI BAŞLADI

Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde saat 15:50 sularında başladı.

TAM KAPANMA GELDİ

Kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, üretim sektörü hariç tam kapanmanın geldiğini açıkladı. Kesintisiz sokağa çıkma yasağı 29 Nisan akşamı 19:00'da başlayacak. 17 Mayıs saat 05:00'e kadar devam edecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAMALARI

Erdoğan: "Zincir marketler pazar günleri kapalı olacak, diğer günlerde belirlenen saatlerde hizmet vermeyi sürdürecektir."

Erdoğan: "Anaokulu, kreş, 8'inci ve 12'nci sınıflar dahil, tüm kurumlarda yüz yüze eğitime ara verilecek, tüm sınavlar ertelenecektir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan:"Şehirler arası seyahatlerin tamamı izne tabi olacak ve şehirler arası toplu taşıma araçları yüzde 50 kapasiteyle çalışabilecek"

Erdoğan: "Konaklama tesislerindeki rezervasyonlar, sokağa çıkma ve şehirlerarası seyahat kısıtlamaları için istisna teşkil etmeyecektir."

Erdoğan: "İçişleri Bakanlığı genelgesinde belirtilen istisna tutulan kuruluşlar hariç, tüm iş yerleri faaliyetlerine ara verecektir."

Erdoğan: "(Kovid-19) Avrupa'nın açılma sürecine girdiği bir dönemde, bizim geride kalmamak için vaka sayılarımızı süratle 5 binin altına indirmeliyiz. Aksi takdirde, turizmden ticarete ve eğitime kadar her alanda ağır bir faturayla karşı karşıya gelmemiz kaçınılmaz olacaktır.