Kabine toplanıyor... İsrail tehdidi masada!

Kabine bugün toplanıyor. Ana gündem maddesi terörle mücadele olacak. Gerek Milli Savunma Bakanı, gerekse Ali Yerlikaya'nın ayrı ayrı sunumlar yapması bekleniyor. Orta Doğu'da giderek artan tansiyon da kabine toplantısının gündeminde olacak. İşte haberin detayları...

Kabine, gündemin öne çıkan konu başlıklarıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplanacak. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'deki toplantıya başkanlık edecek.

ANA GÜNDEM MADDESİ TERÖRLE MÜCADELE

24 TV Ankara Haber Müdürü Mustafa Daştan'ın aktardığı bilgilere göre, gerek Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler gerek İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın ayrı ayrı sunumlar gerçekleştirmesi bekleniyor. Bakan Yerlikaya'nın yapacağı sunum genel itibarı ile yurt içerisindeki terörle mücadele operasyonları ve aynı zamanda terör örgütü PKK'nın şehir yapılanmasına yönelik yapılan baskınlara dair ip uçlarını verecek. Önümüzde süre zarfı içerisinde planlanan operasyonun detayları aktarılacak.

İSRAİL TEHDİDİ MASADA

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ise, kuzey Irak ve Suriye'nin kuzeyine ilişkin son operasyonlarla ilgili ayrıntıları aktaracak. Bakan Güler, sadece terörle mücadele konusunda değil artan İsrail tehdidine yönelik de bir sunum gerçekleştirecek. İsrail'in gerek Gazze'de gerek Lübnan ve Suriye ve İran'da gerçekleştirdiği saldırılar masaya yatırılacak. Türkiye'nin nasıl önlemler aldığına yönelik Bakan Güler'in Başkan Erdoğan'a sunum yapması bekleniyor.

DİĞER GÜNDEM MADDESİ EKONOMİ

Kabine'nin bir diğer gündem maddelerinden biri şüphesiz ekonomi. Ekonomi kurmayları yavaş yavaş yılın sonuna gelinirken son tahminlerini ve ekonomideki durumu masaya yatıracak. Bu noktada gözlerin çevrileceği isim Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek olacak.

YENİDOĞAN ÇETESİ

Önemli gündem başlıklarından birisi de yenidoğan çetesi. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, gerçekleştirilen soruşturmaya dair son bilgileri Başkan Erdoğan'a aktaracak. Diğer taraftan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da, önümüzdeki süreçte soruşturmaların durumu ve yargılama aşamasına dair bilgiler verecek.

Daha sonra Kabinenin ardından Erdoğan, son diplomatik temasları, kabinede alınan karalara ilişkin kamuoyunu bilgilendirmesini bekliyoruz.