Kahramanmaraş'ta akşam ezanı kaçta okunuyor?

Kahramanmaraş iftar, imsak ve sahur vakti saati kaçta sorusu merak ediliyor. Kahramanmaraş akşam sabah ezanı kaçta okunuyor? 2018 Ramazan imsakiyesi yayınlandı. Vatandaşlar her yıl on bir sultanı Ramazan ayını heyecanla bekliyorlar.

Kahramanmaraş sahur, imsak ve iftar vakitleri araştırılıyor. Kahramanmaraş sabah ezanı, akşam ezanı saat kaçta okunuyor sorusu 2018 Diyanet imsakiyesi ile son buldu. Ramazan, öncelikle oruç gibi türlü hikmetlerle dolu bir kulluk görevinin yerine getirildiği, her türlü hayır, rahmet ve bereketi kendisinde barındıran bir aydır. 

2018 RAMAZAN AYI İL İL İFTAR VE SAHUR SAATLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

FİTRE NE KADAR? 

RAMAZAN AYININ FAZİLETİ NEDİR? 

DENİZE GİRMEK ORUCU BOZAR MI - TIKLA ÖĞREN 

ORUÇ NASIL BOZLULUR - DİŞ FIRÇALAMAK ORUCU BOZAR MI - TIKLA ÖĞREN 

KAHRAMANMARAŞ İFTAR VAKİTLERİ

Sahura kalkmak şart mı?

Namaz gibi oruçta da niyet etmek gerekir. Bunun için de sahura kalkıp o günkü orucu tutmaya kalben ve dille niyet edilmesi tavsiye ediliyor.

Ramazan ne zaman bitiyor bayram ne zaman?

Ramazan ayında bu yıl son oruç 14 Haziran perşembe günü tutulacak. Ramazan Bayramı ise 15 Haziran Cuma, 16 Haziran Cumartesi, 17 Haziran Pazar günleri kutlanacak. Bu yıl bayramın ilk günü cumaya denk geldiğinden bayram tatili 3 günle sınırlı kalacak.

Teravih namazı saati : Teravih namazı yatsı namazının bir parçası olarak sünnet kılınmıştır.Böyle olunca teravih namazı,yatsı namazı hangi vakte kadar kılınabiliyorsa,teravihi’de o vakitlerde kılmak caizdir. 2018 yılı imsakiyesinden ilinizin yatsı namazı saati aynı zamanda teravih namazı saatidir.

Ramazan ayı : Hicri takvime göre yılın dokuzuncu ayı Ramazan ayıdır. Kur'anı Kerim Ramazan ayında inmeye başlamıştır. Hicri takvim bir ay takvimi olduğu için yıllar güneş temelli miladi takvimden 11-12 gün kısadır. Bu nedenle Ramazan ayı her sene bir önceki yıldan daha erken gelir. Yaklaşık olarak her 33 senede bir Ramazan Bayramı aynı günlere tekabül eder.