Jandarma uyuşturucuya geçit vermedi, 101 aranan şahsı yakaladı

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat ve KOM Şube Müdürlükleri ile Jandarma İstihbarat Komutanlığı tarafından Uyuşturucu Madde İmal ve Ticaretinin önlenmesine yönelik yapılan teknik takip ve istihbari çalışmalarda satışa hazır halde uyuşturucu madde bulundu. Şüpheliler gözaltına alındı.

Şeyhmus Çakan

Jandarma ekipleri, E.P. isimli şahsın, Diyarbakır il merkezinden 31 Ocak 2024 tarihinde kiraladığı 34 FVS 426 plakalı araç ile 31 Ocak - 02 Şubat 2024 tarihleri arasında Lice ilçesi Güldiken ve Baharlar bölgesinden uyuşturucu madde temin ettiği bilgisini aldı.

Şüpheli şahıs E.P.' nin kullanmış olduğu araç 02 Şubat 2024 günü saat: 21.20' de Lice İlçesi Yorulmaz Mahallesine gelerek, araç içerisinden uyuşturucu madde olduğu değerlendirilen çuvalların indirilerek mahalle içerisinde bulunan bir eve götürüldüğü ve paketlenerek satışa hazır hale getirildiği bilgisi tespit edildi.

Yapılan istihbari çalışmalar sonucunda; 03 Şubat 2024 günü saat:05.00' dan itibaren İstihbarat Şube Müdürlüğü, KOM Şube Müdürlüğü, Lice İlçe Jandarma Komutanlığı Olay Yeri İnceleme Tim Komutanlığı ve Uyuşturucu Madde Arama Köpek Unsuru ekipleri ile birlikte koordineli olarak Lice İlçesi, Yorulmaz Mahallesi No:5 adresine gelinerek çevre emniyeti alındı.

Lice Cumhuriyet Savcılığından alınan arama kararıyla belirtilen adreste aynı gün saat: 08.00' dan itibaren arama yapıldı. Evin içerisinde yapılan aramada şüpheliler U.E, S.A., Ş.Y., M.D. ve S.G. yaklaşık 200 kilo toz esrar ve 1 adet 7.65 mm ruhsatsız tabanca ile birlikte suçüstü yakalanarak gözaltına alındı.

Yapılan ikinci ev aramasında şüpheliler U.D., İ.K. ve Ş.Y. 1 adet 7.65 mm ruhsatsız tabanca ile birlikte yakalandı. Şüphelilerin jandarmadaki işlemleri sürüyor.

101 ARANAN ŞAHSI YAKALANDI

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan yol kontrollerinde 11 bin 24 şahıs sorgulanması yapıldı. Yapılan sorgulamalar ve kontrollerde (3) Hırsızlık, (3) Dolandırıcılık, (3) Yaralama, (1) Uyuşturucu Madde ticareti yapmak, (1) Silahlı terör örgütüne üye olmak, (1) 5607 sayılı kaçakçılık mücadele kanununa muhalefet, (1) Taksirle yaralama/Ölüme neden olma, (1) İşyeri/Konut dokunulmazlığı ihlal, (4) kayıp şahıs ve (84) Yoklama Kaçağı, Bakaya vb.) suçlarından olmak üzere toplam (101) şahıs yakalandı.