Jandarma timi 203 dosyayı aydınlattı

Van'da İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı JASAT ekibi, eski faili meçhul dosyaları mercek altına aldı. En küçük delilden hareket ederek 203 olayı aydınlatan özel dedektifler, 771 şüpheliyi yakaladı.

Van'da Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), kasten öldürme, dolandırıcılık, hırsızlık ve gasp gibi olayları aydınlatmak için çalışmalar yürütürken, geçmişte meydana gelen ve o dönemin şartlarında çözülememiş

faili meçhul dosyaları da mercek altına alıyor. Her olayın ardındaki izleri takip eden, saatlerce güvenlik kameralarının görüntülerini izleyen özel eğitimli ekip, elde ettiği delilleri derinlemesine analiz ederek olayları aydınlatmaya çalışıyor.

AYLARCA SÜREN ÇALIŞMA

Geçmiş dönemlerde faili bulunamayan olaylarla ilgili dosyaları da değerlendiren "Jandarmanın dedektifleri", yürüttükleri titiz çalışmalar sonucu aydınlattıkları olayların faillerini yakalayarak adalete teslim ediyor. Son olarak Özalp ilçesi kırsalında düzensiz göçmene ait cesetle ilgili çalışma başlatan JASAT ekibi, 3 ay süren takip sonucu olayı aydınlatarak şüphelilerin yakalanmasını sağladı.

ADALETTEN KAÇAMADILAR

JASAT Tim Komutanı Jandarma Başçavuş Ercan Dalkıran, özel olarak seçilen ekip yürüttüğü çalışmalara ilişkin bilgi verdi. Dalkıran, "Faili meçhul olayların şüphelilerinin yakalanması maksadıyla geçen yıl gerçekleştirilen 483 operasyonda, 771 şüpheli yakalanarak adli makamlara sevk edildi. 203 faili meçhul olay toplanan delillerle aydınlatıdı" bilgisini verdi.

Saatlerce güvenlik kameralarının görüntülerini izleyen özel eğitimli ekip, faili meçhul olayları gün yüzüne çıkarıyor.