EGM PA Jandarma bekçi alımları ne zaman, başvuru tarihi ve şartları nedir? Jandarma bekçi alımı 2022 ne zaman?

Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma ve Polis Akademisi kapsamında alımı gerçekleşen mahalle bekçisi ile ilgili duyurular yakından takip ediliyor. Koronavirüs nedeniyle bir süre askıya alınan bekçi alımlarına 2022 yılında devam edilmesi bekleniyor. İnternet aramalarında yeni yıla yaklaştığımız şu günlerde ''Jandarma bekçi alımı 2022 ne zaman? EGM PA Jandarma bekçi alımları ne zaman, başvuru tarihi ve şartları nedir?'' soruların yanıtları merak konusu oldu.

Jandarma bekçi alımı 2022 tarihine yaklaştığımız şu günlerde milyonlarca vatandaş tarafından araştırılmaya başlandı. Söz konusu 2021 yılında herhangi bir kuruma yeni bekçi alımı yapılmadı. Koronavirüs ile mücadele sürecinde bazı kamu kurumlarına personel alımları durdurulmuştu. Peki 2022 yılında jandarma EGM PA bekçi alımları yapılacak mı, ne zaman, başvuru tarihleri belli oldu mu?

EMG, PA ve Jandarma bünyesinde görev almak isteyen binlerce vatandaş bekçi alımı 2022 sürecine yönelik ayrıntıları öğrenmek istiyor. Her şehir için bekçi alımı yapan İçişleri Bakanlığı, 2022 yılı için sürece yönelik detayları henüz paylaşmadı.

Bekçi alımı başvuru şartları ve tarihlerine yönelik araştırmalar, başvuruda bulunacak adayların gündeminde yer alıyor. İçişleri Bakanlığı tarafından 2022 bekçi alımı detayları resmi olarak açıklanırken e-Devlet üzerinden de başvurular alınabiliyor.

2022 BEKÇİ ALIMI BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILABİLECEK?

Bekçi alımı başvuruları hakkında herhangi bir tarih bilgisi paylaşılmadı. 2022 yılı itibariyle alım yapılmayacağı hakkında açıklamalar, İçişleri Bakanlığı tarafından bütçe görüşmeleri ile birlikte ele alınacak.

2022 BEKÇİ ALIMI BAŞVURUSU HANGİ İLLERDE YAPILABİLECEK?

Bekçi alımının hangi illerde başvuruya açık olacağına dair detaylar, Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanacak. Alım yapılacak illerin ilanın yayımlanmasının ardından erişime açılması bekleniyor.

BEKÇİ ALIMI ARANAN ŞARTLAR NELER OLACAK?

Bekçi alımı 2022 için şartlar ve koşullar hakkında henüz bir duyuru yapılmadı. Ancak geçtiğimiz yıl bekçi alımı sürecinde adaylarda aşağıda yer alan 17 maddelik temel şartlar aranmıştı;

1-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

2-En az lise veya dengi okul mezunu olmak,

3-En az 167 cm boyunda olmak,

4-Beden kitle indeksi 18 (dâhil) ile 27 (dâhil) arasında olmak.

(Beden kitle endeksinizi aşağıdaki tablodan ölçebilirsiniz.),

5-Askerlik ödevini tamamlamış olmak,

6-Zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı fiilden dolayı hapis cezası yatmamış olmak,

7-Türk toplum anlayışına göre kötü şöhretli tanınmamak,

8-Kamu haklarından mahrumiyet cezası almamış olmak,

9-Memuriyet engeli bulunmamak,

10-Silah taşıma konusunda engeli bulunmamak,

11-Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak,

12- Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri,kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adli veya idari soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idari yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak,

13- Alkol ya da uyuşturucu tedavisi görmüş ya da görüyor olmamak,