İzmir'de Seçil Erzan vakası... ‘Çırpındıkça dibe battım'

İzmir'deki ‘Seçil Erzan' vakasında bankacı Hatice Ö., faiz ve dövizdeki dalgalanma nedeniyle zarar ettiğini; borcu borçla kapatmaya çalışınca battığını söyledi.

İzmir yüksek kâr vaadiyle iş ve spor dünyasından 300 milyon lira dolandırdığı ileri sürülen bankacı Hatice Ö.'nün (48), ifadesi ortaya çıktı. Borçlarını ödemek için para topladığını itiraf eden Hatice Ö., şöyle dedi: "Borçlarım vardı, çıkmaza girdim. Aldığım paralarını bir önceki mağdur için kullandım. Faiz ve dolar kurundaki dalgalanmalardan dolayı işin içinden çıkamadım. Çırpındıkça daha da bataklığa saplandım."

TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Savcılıktan yakalama kararı çıkarıldığı gün evde ilaç içerek intihar girişiminde bulunan ve psikiyatri servisine yatırılan Hatice Ö.'nün tedavisinin sürdüğü bildirildi. Doktorların uygun görmesi üzerine büyük vurgunun başşüphelisi olan kadının ifadesinin polislerce hastanede alındığı öğrenildi.

TEK TUTUKLU DÖVİZCİ

Soruşturma kapsamında Hatice Ö.'nün paraları gönderip altına çevirttiği öne sürülen döviz bürosunun sahibi Serkan Çelik, tutuklanmış; banka personeli E.Y. ile döviz bürosu çalışanı A.A. ise adli kontrolle serbest bırakılmıştı. w DHA