İzmir'de organize suç örgütüne operasyon: 25 gözaltı

İzmir'de, esnaflardan haraç toplayan, silahla yaralama tehdit olaylarına karışan 25 şüpheli, İzmir polisinin düzenlediği operasyonla yakalanırken 4 tabanca, bir pompalı tüfek çok sayıda çek ve senet ele geçirildi.

Muammer Başkan / TürkMedya Ege Temsilcisi

İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, tespit ettiği organize suç örgütüne, sabah saatlerinde özel harekat polislerinde desteğiyle 300 polisle, çok sayıda adrese operasyon yaptı. 

Operasyonda hakkında yakalama kararı bulunan 33 şüpheliden 25'i yakalanırken şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 4 tabanca, bir pompalı tüfek, çok sayıda çek ve senet ele geçirildi. 

Organize Suç örgütünün, iddiaya göre Bayraklı, Karşıyaka bölgesinde, esnaflara baskı yaparak zorla haraç aldığı yine aynı bölgede AVM önlerinde valeleri yerleştirdiği belirtildi. Çetenin silahla yaralama, tehdit gibi suçlarının da bulunduğu öğrenildi.

Gözaltına alınana şüpheliler sorgulanmak üzere emniyete getirilirken firari olan 8 şüphelinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.