İzmir'de iki kişinin ölümüyle ilgili gözaltı sayısı 33 oldu

İzmir'de 2 kişinin yolda akıma kapılarak ölümünde gözaltı sayısı son dakika itibarı ile 33 oldu. Türkiye'nin gündemine oturan olayla ilgili, 2 kişinin daha yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

DHA

İzmir'de sağanak sırasında yolda elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında gözaltı sayısı 33'e yükselirken, 5 kişilik bilirkişi heyetinin çalışmaları sürüyor. 1 gün ek gözaltı süresi alınan şüphelilerden 6'sı ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 2 kişinin daha yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

KORKUNÇ OLAYDA İKİ KİŞİ CAN VERDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarısının ardından İzmir'de 12 Temmuz saat 18.00 sıralarında gök gürültülü sağanak başladı. Bayraklı'da metrekareye 39,7 kilogram yağış düştü. Yağış nedeniyle kent merkezi Bayraklı ile Konak ilçelerinde bazı cadde ve sokaklar suyla dolarken, araç sürücüleri ile yayalar zor anlar yaşadı. Sağanaktan korunmak için kaçmaya çalışan Demokrasi Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencisi Özge Ceren Deniz (23) suyla dolan yolda elektrik akımına kapıldı. Onu kurtarmak isteyen ikinci el eşya satışı işiyle uğraşan, amatör müzisyen İnanç Öktemay (44) da akıma kapılıp, bir anda yere yığıldı. Deniz ve Öktemay, kaldırıldığı hastanede yaşamlarını yitirdi. İnanç Öktemay İzmir'de, Özge Ceren Deniz Osmaniye'de toprağa verildi.

KABLOLAR 50 SANTİMETRE DAHA AŞAĞIYA ALINDI

Olay yerindeki mazgaldan 9 Ocak'ta dumanların yükseldiği bir güvenlik kamerası görüntüsü de ortaya çıktı. Çevredeki esnafın durumu, o tarihte yetkililere ilettiği bildirildi. İzmir'de 2 kişinin akıma kapılarak yaşamını yitirdiği yerde yapılan inceleme sonrası belediye ve elektrik firması yetkilileri, sorunun çözülmesi için çalışma yaptı. Çalışma ile yer altındaki kablolar, 50 santimetre daha aşağıya alındı. Ardından belediye yetkililerinin kabloların üzerine kapatmasından sonra bölgeye tekrar elektrik verilip, yol trafiğe açıldı.

ŞÜPHELİLER EMNİYETTE

Soruşturma kapsamında gözaltı kararı verilen 35 şüpheliden 33'ü yakalandı. Gözaltındaki 6 kişi ise ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Diğer 2 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Necati Kayaközü'nün koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında şüphelilere bugün için ek gözaltı süresi alındı. Öte yandan 1'i ayrıca iş güvenliği uzmanı olmak üzere 2 inşaat mühendisi, 1 şehir plancısı, 1 elektrik mühendisi, 1 elektronik mühendisinden oluşan bilirkişi heyetinin çalışması da sürüyor.