İzmir'de fabrika gibi okul

İzmir'deki MOPAK Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde kimya bölümü öğrencileri tarafından üretilen parfüm, temizlik ve kozmetik ürünleri ile kapı, pencere, çatı sistemlerinin satışından 2021 yılında 7 milyon 800 bin TL'lik gelir elde edildi.

DHA

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde bulunan MOPAK Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde kimya bölümü öğrencileri tarafından üretilen ürünlerin satışından 2021 yılında 7 milyon 800 bin TL'lik gelir sağlandı.

DHA'nın haberine göre pek çok kurumun ihtiyacını karşılayan öğrenciler elde ettikleri gelirle Türkiye sıralamasında beşinci oldu.

EN YÜKSEK GELİR KİMYA BÖLÜMÜNDEN

Döner sermaye sisteminin 2019 yılında başlatıldığını anlatan Okul Müdürü Hamit Dursun, şunları söyledi: "2019-2020 yıllarında yaklaşık 5.5 milyon liralık ciro elde etmiştik. 2021 sonu itibariyle de 8 milyona yakın gelir elde ettik. Bu cironun yaklaşık 6 milyon liralık kısmı kimya bölümü tarafından elde edildi ancak bunun yanı sıra diğer bölümlerimiz de var. Kimya bölümünde parfüm, temizlik ve kozmetik malzemeleri üretildi. Makine teknolojileri alanında üretilen sanayi tipi makineler, elektrik elektronik bölümünde üretilen deney setleri, metal teknolojileri alanında da kapı, pencere, çatı sistemleri ürettik.

ÜRETMEYİ SEVİYORUM

Kimya Teknolojisi Bölümü 11'nci sınıf öğrencisi Ezgi Çam (16), "Biz burada tüm temizlik ürünlerini üretiyoruz. Burada yaparak öğreniyoruz ve bizim için çok faydalı oluyor. İş yoğunluğuna göre atölyede çalışma saatlerimiz değişiyor. Ben bu bölümü önü açık olduğu için tercih ettim. Üretmeyi seviyorum ve ilgimi çekiyor" diye belirtti.