İzmir susuzluğa mahkum oldu

İzmir'de sık sık yaşanan su kesintileri vatandaşı bezdirdi. Hâlâ tankerle su taşıyan belediyeye tepki gösteren şehir halkı, “2 günde bir gelse ona da razıyız” dedi.

İzmir'in turistik ilçelerinden Dikili'de yaz nüfusunun artması nedeniyle su sıkıntısı yaşanan ve uzun süreli kesintiler uygulanan Denizköy Mahallesi'nde su ihtiyacı tankerlerle karşılanmaya çalışılıyor. Mahalle sakinleri, günler süren su kesintilerine çare bulunmasını talep ediyor.

YILLARDIR AYNI ÇİLE

Bölgede 30 yıldır ikamet ettiğini belirten Mehmet Ali Okatan, su konusunun mahalle için yıllardır sorun olduğunu, nüfus arttıkça sorunun daha da büyüdüğünü söyledi. Musluklardan günlerce su akmadığını belirten Okatan, İZSU'nun tankerlerle getirdiği suyu depolara boşaltarak şebekeye verdiğini, alçak kotta yer alan birçok eve su verilemediğini ifade etti. Tankerle taşınan suyun da adil dağıtılmadığını savunan Okatan, "Bütün evlerde depolar var. Su gelsin depolarımızı doldurur ihtiyacımızı gideririz. 2 günde bir gelse ona da razıyız" dedi.

Bölge halkı, aylardır çeşmelerden tek damla suyun akmadığını söylüyor.

NÜFUSU BAHANE ETTİ

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada ise yaz aylarında artan nüfus nedeniyle su tüketimi artan bölgede şebeke basıncının düştüğünü, özellikle yüksek kesimlerde su kesintileri yaşandığı belirtildi. İZSU'dan ise "Bölgenin tamamının uzun süreli susuz kalması mümkün değildir" denildi.