İzmir merkezli 7 ilde suç örgütlerine yönelik operasyon: 50 gözaltı kararı

İzmir merkezli 7 ilde 3 ayrı Organize suç örgütüne operasyon başlatıldı 50 kişi hakkında yakalamaya yönelik gözaltı kararı olduğu bildirildi

Muammer Başkan / TürkMedya Ege Temsilcisi

İzmir merkezli 6 ilde 3 organize suç örgütüne yönelik operasyon başlatıldı. 35 şüphelinin gözaltına alındığı operasyon devam ederken 1 adet uzun namlulu otomatik silah,15 tabanca, çok sayıda dolu fişek ve uyuşturucu madde ele geçirildi.

İzmir Emniyet mMüdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İzmir ve Türkiye genelinde faaliyetleri bulunan Sarallar olarak bilinen organize suç örgütü ile yine İzmir genelinde faaliyet gösteren Beşoklar ve uluslararası düzeyde faaliyet gösterip kamuoyunda "hells angels-cehennem melekleri" adıyla bilinen suç örgütlerine yönelik yürütülen soruşturmada; izmir merkezli, İstanbul, Ankara, Bursa, Muğla, Artvin ve Trabzon'da eş zamanlı olarak bugün sabah saatlerinde operasyon başlatıldı. Haklarında yakalama kararı bulunan 50 şüpheliden 35 şüpheli 60 ayrı adreste yapılan baskınlarla yakalandı. Adreslerde yapılan aramalarda; 1 adet uzun namlulu AK 47 marka Kaleşnikof otomatik tüfek, 15 adet tabanca ve tabancalara ait şarjörler ile çok sayıda dolu fişek, 1 adet çelik yelek ve uyuşturucu madde ele geçirildi. 3 suç örgütüne yönelik 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kurulan örgütü yönetmek, kurulan örgüte üye olmak, örgüt faaliyeti kapsamında nitelikli yağma-kasten yaralama-tehdit-birden fazla kisiye darp-ihaleye fesat karıştırmak-eylence mekanlarinda illegal otopark-vale ve guvenlik hizmeti yaparak haksiz kazanc sağlamak' suclamaları bulunduğu ogrenildi. Çete üyelerinin lüks araçlarla ( lamborgini-porsche) gezdigi belirlendi. Operasyonun devam ettigi ogrenilirken firari olan 15 şüphelinin yakalanması için çalışmaların devam ettigi belirtildi.