İzmir Körfezi'nde alarm! Ölü balıklar kıyıya vurdu

İzmir Körfezi'nde kirliliğin etkisiyle felaketin boyutu gün geçtikçe arttı. Karşıyaka ilçesinde binlerce ölü balık kıyaya vururken, su yüzeyindeki ölü balıklar dikkatlerden kaçmadı. Vatandaşlar kötü koku yüzünden burunlarını kapatarak yürümek zorunda kaldı. Detaylar haberimizde...

Ajanslar

İzmir Körfezi'nde ölen çok sayıda balık kıyıya vurdu.

Karşıyaka ilçesinde Bostanlı iskele, Bayraklı ilçesinde Turan Mahallesi, Konak ilçesinde Alsancak ve Konak iskeleleri bölgelerinde çok sayıda ölü balık görüldü.

Kıyıya vuran balıklar, belediye ekiplerince toplandı.

Balık ölümlerinin yanı sıra kötü koku da körfez çevresinde etkili oldu.

"DENİZ KOKUSU ALIYORUM DİYEN YALAN SÖYLER"

Sıcak havanın da etkisiyle sahilde ağır bir ölü balık kokusu hakim olurken, bölgede bulunan vatandaşlar oluşan koku nedeniyle nefes almakta güçlük çektiklerini dile getirdi. Eşiyle birlikte Uşak'tan İzmir'e geldiklerini belirten 24 yaşındaki Tuğçe Otçu, "Etraf çok pis ve balıklar da zaten deniz üzerinde ölmüş durumda. Kenarda da poşet içerisinde balıkla var. Deniz kokusu alıyorum diyen yalan söyler muhtemelen" dedi. Otçu, Uşak'a döndüğün ise arkadaşlarına, "Deniz pis olduğu için gidip de bir deniz havası alın diyemem" çağrısında bulunacağını belirtti.

"YERİ GELİYOR HİÇBİR ŞEKİLDE ÇALIŞAMIYORUZ"

Balık ölümlerinden dolayı oluşan kötü kokudan rahatsız olduğunu ifade eden Murat Güler (27) ise, "Çok kötü bir koku var. Buna bir çözüm bulunması gerekiyor. Ben zaten sahil kenarında çalışıyorum, kokudan bayağı rahatsız oluyorum. Yeri geliyor hiçbir şekilde çalışamıyoruz. Bu denizden kaynaklı değil, pis atıklardan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Allah'tan evim sahil şeridinde değil" diye konuştu.

Kentte 20 Ağustos'ta Bayraklı ilçesi Turan Sahili'ne ölü balıkların vurması ve kötü koku sorununun ortaya çıkması sonrası kirlilik kaynağının tespiti ve önüne geçilmesi için çalışma başlatılmıştı.