İzmir bombası nasıl yapılır? MasterChef İzmir Bomba tatlısı tarifi ve püf noktası burada!

MasterChef Türkiye'de 11. haftanın mavi takım kaptanı ve kırmızı takım kaptanı belli olduç Yarışmacılar kaptanlık oyununu kazanabilmek için yağlama yaptı ve şefler tadımın ardından kazanın isme karar verdi. Özgül mavi takım, Tanya ise kırmızı takımın kaptanı oldu. 26 Ekim 2020 düellosunda ise İzmir bombası yapılması istendi. İzmir bombası nasıl yapılır? İşte tarifi..

MasterChef Türkiye 26 Ekim 2020 düellosu Özgül ve Tanya arasında gerçekleştiriliyor. Şefler yarışmacılardan 10 adet izmir bombası yapmalarını istediler. İzmir bombası nasıl yapılır? MasterChef İzmir bombası tarifi ve malzemeleri nelerdir? gibi soruların yanıtları merak konusu oldu. İşte tüm merak edilenler.. 

İZMİR BOMBA MALZEMELERİ

90 gram margarin

1/2 çay bardağı sıvı yağ

1/2 çay bardağı yoğurt

1 yemek kaşığı (tepeleme) pudra şekeri

1 çay kaşığı kabartma tozu

2,5 su bardağı un

450 gram çikolata kreması (buzdolabında bekletilmiş)

İZMİR BOMBA YAPILIŞI

Derin bir karıştırma kabında margarin, sıvı yağ, yoğurt, pudra şekeri, kabartma tozu ve unu, ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun. Gerekirse az bir miktar daha un ekleyebilirsiniz.

Yoğurduğunuz hamuru 10 dakika buzdolabında bekletin.

Dinlenmiş olan hamurdan 15 parça küçük bezeler oluşturun.

Tüm bezeleri tezgahta incecik açın ve buzdolabında beklettiğiniz sürülebilir çikolatadan dondurma kaşığı ile hamurun üzerine koyun.

Hamuru çikolatanın üzerine doğru bohça gibi sarın ve fazlalığı kesin.

Hamuru topladığınız kısım altta kalacak şekilde pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine alın.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kurabiyeleri 15 dakika pişirin. İlk sıcaklığı geçtikten sonra afiyetle tüketin!

İZMİR BOMBASI TARİFİNİN PÜF NOKTASI

Dışının gevrek olması için hamuru oldukça ince açın. Kakaolu fındık kremasını kullanmadan önce buzdolabında bekletin.