İyiliğe 3 kurşun

Taksi şoförü, ‘üşüyor' diye aracına aldığı kişi tarafından sırtından 3 kurşunla vurularak öldürüldü. “Bazı insanlara güvenmeyeceksin” diyerek kaçan zanlı suç makinesi çıktı

Taksici Oğuz Erge, eve giderken görüp soğukta üşümesin diye aldığı müşterisi tarafından 3 kurşunla vurularak öldürüldü.

İzmir Buca'da önceki gece taksi şoförü Oğuz Erge (44), bir adamı aracına aldı. Maskeli yolcu arkada koltuğa oturdu; farklı adresler söyleyip taksiciyi gezdirdi. Gaziemir İlçesi'ne geldiklerinde ineceğini söyleyen yolcu, borcunun ne kadar olduğunu sordu; Oğuz Erge "221 lira" yanıtını verdi. Cebinden para çıkarır gibi yapan maganda, silah çekip 3 el ateş etti. Vurulan taksici yan koltuğa devrilirken, saldırgan ön kapıyı araçtı; 10 dakika boyunca bir şeyler aradı.

'BAZILARINA GÜVENME'

Araç kamerasına yansıyan görüntülerde "Bazı insanlara güvenmeyeceksin" dediği duyulan saldırgan, bir ara yaralı taksi şoförüne de tokat attı; daha sonra uzaklaştı. Hastaneye kaldırılan iki çocuk babası Oğuz Erge, kurtarılmadı. ◗ İHA

ÇALIŞMIYORDUM KIYAMADIM

Görüntülerde Oğuz Erge olay akşamı taksiyi arkadaşın- dan teslim aldığını; aracın arızası olduğu için sabah sanayiye bırakmayı planlandığını belirtti. Taksi şoförü Erge daha sonra "Hava soğuk alayım dedim. İnsanları yolda bırakmak olmaz" diyor.

100 SAATLİK GÖRÜNTÜYLE YAKALANDI

Polis 70 kameraya ait 110 saatlik görüntüyü izleyip D.A.'yı evinde suç aleti silahla yakaladı. "Amacım gasptı, olay spontane gelişti" diyen D.A. tutuklandı.