İYİ Parti'de kriz büyüyor... İBB Meclisinde İP'ten 6 istifa!

CHP ile ittifak istediği için Akşener'in görevi bırakmasını istemesine rağmen tekrar İBB Grup Başkanvekili seçilen İbrahim Özkan ile birlikte 5 meclis üyesi partiden istifa etti.

İYİ Parti (İP) İBB Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, CHP ile tekrar ittifak taraftarı olduğu için İP Genel Başkanı Meral Akşener'in isteğiyle İBB meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekilliği görevinden istifa ettiğini duyurmuştu. Özkan'ın istifası sonrasında İYİ Parti grubu, Özkan'ı yeniden grup başkanvekili seçmişti. Bunun üzerine İP meclis üyeleri "kesin ihraç" talebiyle disipline sevk edildi.

'İLKESİZ SİYASET' TEPKİSİ

İbrahim Özkan, Meclis üyeleri Bora Kılıç, Oğuz Sarul, Sinan Gümüş, Uluer Kaya ve Yakup Fındık ile beraber partilerinden istifa ettiklerini açıkladı. Özkan, istifa gerekçesinin partisinin yerel seçimlere kendi adaylarıyla girme kararı olduğunu belirtti. İYİ Parti'nin seçimlere ittifak olmadan, kendi adaylarıyla girme kararını eleştiren Özkan, "Biz bu karara saygı duymakla beraber, İstanbul ve Ankara'da işbirliğinin devam etmesi yönünde görüş bildirdik. İlkeli siyaset, özü sözü bir olmayı, samimi ve açık fikirli olmayı gerektirir. Söylem ve eylemleriniz güven vermiyorsa orada ilkeli siyasetten bahsedemeyiz" dedi.

GÜVEN VERMİYOR

Partisinin daha önce destek verdiği adaylarla ilgili ifadelerine yönelik de eleştirilerde bulunan Özkan, "1 yıl öncesine kadar Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdiğimiz kişiler için bugün 'belediyeleri yönetemezler' demek, ilkeli siyasete yakışmamakta, millete güven vermemektedir. İBB meclisinde yolumuza bundan sonra bağımsız olarak devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.