İP'nin Mansur Yavaş ısrarı CHP’de huzursuzluk yarattı

Muhalefette, 31 Mart için ittifak arayışları sürüyor. İP ve Mansur Yavaş’ın adaylık için ısrarı CHP’de huzursuzluğa yol açtı.

1

Parti yönetimi, Ankara için ‘rozetli’ aday isterken; “Mansur Yavaş’a inanç, İyi Parti’ye güven azaldı” iddiaları var. Partiler bu hafta son bir defa daha bir araya gelecek.

Yerel Seçimler için hâlâ ittifak kuramayan CHP’nin Mansur Yavaş’ın adaylığıyla alâkalı olarak İP'e güvenmediği iddia edildi. Kemal Kılıçdaroğlu’nun aksine parti yönetimi, daha önce denedikleri biriyle 31 Mart’a çıkmamayı savunuyor. CHP olarak ‘rozetli’ bir aday ile yarışmak istediklerini açıklayan genel başkan yardımcısı Seyit Torun, ‘çatı aday’ modeli için 2014’te denediklerini, başarısız olduklarını hatırlattı. Cengiz Topel Yıldırım’ın adaylığı gündeme gelirken, Kılıçdaroğlu’nun ise yakın geçmişte Mansur Yavaş hakkında “Ankara’da sevilip sayılan, güven veren bir kişi, isminin konuşulması normal. Bir sorunumuz yok, partili olmak kendini sınırlamak demektir” ifadelerini kullanmıştı. Kılıçdaroğlu’nun Meral Akşener ve Yavaş’la bu hafta içinde yapacağı görüşme sonunda ‘ittifak’ ve ‘adaylık’ belli olacak.

HAFTA İÇİNDE BELLİ OLACAK

Ancak “Süreç uzadıkça hem ben hem partiler yıpranıyor. Bir an önce karar verilsin. Anketler beni gösteriyor. Ne bekliyoruz” diyen Mansur Yavaş’ın adaylık ısrarı, özellikle CHP’de rahatsızlık uyandırdı. Kulislerde, “CHP’nin parti tabanı Mansur Yavaş isminden soğudu” sözleri dolaşırken, ‘Daha önce aday olup kaybeden Mansur Yavaş’ın Millet İttifakı’nı arkasına alarak Ankara’ya aday olmak istediği, bunun kişisel arayış olduğu’ konuşuluyor. CHP’nin ‘partili’ bir aday istediği, parti tabanı tarafından Mansur Yavaş’a olumsuz bir tavır olduğu bilinirken; uzayan süreç nasıl sonuçlanacak hafta boyunca belli olacak. Belli olan şey şu ki; CHP’de İyi Parti ve Mansur Yavaş’la ilgili mesafe iyice açıldı. Çünkü Mansur Yavaş kadar İP de bu adaylık konusunda ısrarcı. Bunların üzerine Millet İttifakı’yla aday olduktan sonra Mansur Yavaş’ın İP'e geçeceği iddiası iyice ‘güven bunalımı’ yaşattı.

(Diriliş Postası)