İyi ki vardın Şahin

Marmaris yangınıyla mücadele edenlere motosikletiyle su taşıyan 25 yaşındaki Şahin Akdemir, dönüş yolunda alevler arasında kaldı.

Marmaris İçmeler'deki yangına müdahale eden vatandaşlardan 25 yaşındaki Şahin Akdemir, kaza yaptığı motosikletiyle alevlerin arasında kalarak yaşamını yitirdi. Akdemir'in, alevlere müdahale eden ekiplere motosikletiyle su ve ayran taşıdığı öğrenildi. Akdemir'in sosyal medyadan önceki gün paylaştığı görüntüde, "Yangıncılara su taşıyacağız yine. Allah hayırlarımızı kabul eylesin" dediği görüldü. Akdemir'in bir ay önce de itafiye eri Görkem Hasdemir'in şehit olduğu Marmaris orman yangınında gönüllü olarak yine su taşıdığı öğrenildi. Acılı baba Ali Akdemir (51), hayırsever oğlunu şöyle anlattı: "Hakkari Yüksekova'da askerlik yaparken mayın patlamasından dolayı hafif yaralanmıştı. 2018'de trafik kazası da geçirdi, onlara direndi ama dün şehit düştü. Son sözleriyse 'Ölüme kadar giderim baba, ormanlar, hayvanlar yanıyor. Ben vatanım için varım' oldu."

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Akdemir'in fotosunu paylaşarak şu notu düştü: "Bu vatanın cesur evladı. Hepimizin yüreğini dağladı. Allah rahmet eylesin. Seni unutmayacağız kardeşim."

Gencin ölümü Türkiye'ye yasa boğdu. Sosyal medyada Eren Bülbül'e atıfta bulunanlar, "İyi ki vardın Şahin" paylaşımları yaptı.