İTÜ'den Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar'a fahri doktora unvanı

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar'a İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanı verildi.

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar'a mezunu olduğu İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) tarafından fahri doktora unvanı verildi. Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü 2002 mezunu olan Selçuk Bayraktar, tören öncesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen Milli Teknoloji Hamlesi söyleşisinde öğrencilerle bir araya geldi. Söyleşinin ardından gerçekleştirilen törende Bayraktar'a, yapmış olduğu üst düzey araştırma ve geliştirme faaliyetleri sonucunda ortaya çıkan ürünleriyle bilimin ve teknolojinin ilerlemesine katkıda bulunduğu, Türk teknolojilerinin dışa açılması sonucu teknik ve ekonomik gücün uluslararası düzeyde etkinlik kazanmasına imkan sağladığı, mesleğinde üstün başarısını kanıtladığı için fahri doktora unvanı verildi.

Fahri doktora beratını İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu'nun elinden alan Bayraktar, savunma sanayiindeki çalışmaları esnasında doktorasını tamamlayamamanın burukluğunu yaşarken, kendisine layık görülen bu fahri doktor unvanıyla teselli bulduğunu ifade etti. Törende öğrenciler Bayraktar'a yoğun ilgi gösterdi.

AZERBAYCAN'DA TEKNOFEST HEYECANI

Dünyanın önde gelen teknoloji festivalleri arasındaki yerini alan TEKNOFEST, bu yıl ilk kez yurt dışında düzenlenecek. Teknofest, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki dostluk, kardeşlik ve stratejik ittifakın bir diğer göstergesi olarak 26-29 Mayıs'ta Bakü'de gerçekleştirilecek. Teknofest kapsamında Bakü Crystal Hall ve Deniz Kenarı Bulvarı Milli Park'ta 4 gün boyunca çeşitli etkinlikler yapılacak. Teknofest'in Türkiye'de bu yılki ayağı ise 30 Ağustos-4 Eylül'de Samsun'da gerçekleştirilecek.