İttifakta 'aday' kaosu

Erken seçim istiyorlar ama adayları yok. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nun “Cumhurbaşkanı adayımız Kılıçdaroğlu” açıklamasına İP'li Koray Aydın'dan yanıt geldi: “Bizim adayımız da Meral Akşener.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Gazetesi'ne konuştu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nun "adayımız Kılıçdaroğlu" söylemi hatırlatılınca, aday konusuna ittifak liderlerinin karar verebileceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Oturulur konuşulur, yani Türkiye'nin gerçekleri önümüzde duruyor" diye konuştu. Kılıçdaroğlu, ayrıca Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a da net bir mesaj verdi. Kılıçdaroğlu, "Belediye başkanlarımızın birinci görevi, halka verilen sözleri tutmaktır" dedi.

SAYGIYLA KARŞILARIM

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise "Böyle bir tutumunun olmasını saygıyla karşılarım. Burada bir başka partinin genel başkanı olarak söz söyleme hakkını kendimde bulmam" diye konuştu.

İP'TEN CHP'YE CEVAP: GÖNLÜMÜZDEN AKŞENER GEÇİYOR

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nun "Cumhurbaşkanı adayımız Kılıçdaroğlu" açıklamasına ilişkin, "Bizim gönlümüzden de Meral Akşener'in cumhurbaşkanı olması geçiyor. Sadece şunu söyleyebiliriz, onun gününe daha çok var. Bu konularda çok kolay anlaşılır, arada bir sürtüşme filan çıkmaz."