İttifak ortağından gelen eleştirilere kulak asmadı: İmamoğlu, Pervin Buldan'la buluştu

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener ile HDP Eş Geneş Başkanı Buldan'ın 8 Mart Kadınlar Günü'nü birlikte kutlayan CHP'li İBB Başkanı İmamoğlu, İYİ Partililer tarafından tepkiyle karşılandı. CHP'nin ittifak ortağı olan İYİ Parti'den gelen eleştirileri dikkate almayan Ekrem İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu ve Pervin Buldan'ın yanı sıra HDP'li isimlerin bulunduğu bir heyetle birlikte Hatıra Ormanı'na fidan dikti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ı etiketleyerek yaptığı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü paylaşımı, siyaset gündemini karıştırdı. İYİ Parti cephesinden tepki toplayan İmamoğlu, HDP'li Buldan'dan teşekkür aldı.

CHP'nin Millet İttifakı ortakları arasında bulunan İYİ Parti'den gelen eleştirileri dikkate almayan İmamoğlu, Pervin Buldan ve beraberindeki HDP'li heyetle Hatıra Ormanı'na fidan dikti.

HDP'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada "davetin Dilek İmamoğlu ve Ekrem İmamoğlu'ndan geldiği" belirtildi.

"Eş Genel Başkanımız Pervin Buldan, Kadın Meclisi üyelerimiz ve milletvekillerimizle birlikte Dilek İmamoğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun daveti üzerine 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Hatıra Ormanı açılışında fidan dikti. 8 Mart'ta eşitliğin tohumları yeşersin."

İYİ PARTİ'DEN TEPKİ ÇEKMİŞTİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İmamoğlu'nun söz konusu tweetiyle ilgili olarak "Sayın İmamoğlu'nun attığı tweeti bizim arkadaşlarımızın çoğunluğu beğenmedi." yorumunda bulunmuştu.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu ise, İmamoğlu'nun 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajına ilişkin, "HDP ve siyasilerinin isimlerinin, şehit annelerine borcunu vatan borcu bilen Meral Akşener ismi ile birlikte zikredilmesini doğru bulmuyorum." değerlendirmesinde bulunmuştu.

"İmamoğlu, Kandil'e ve FETÖ artıklarına seçim diyetini ödüyor"