İşyerlerinde Kovid'den sorumlu hekim dönemi

Sağlık Bakanlığı, 10 ve üstü personel çalıştırılan iş yerlerinde, normalleşme sürecinde Kovid-19'dan sorumlu bir hekim görevlendirilmesini kararlaştırdı.

"Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi" güncellenerek “İş yerlerinde personele yönelik alınması gereken önlemler” başlığı eklendi. Buna göre 10 ve üstü personel çalışan iş yerlerinde, Kovid-19’dan sorumlu bir personel görevlendirilecek.

Ateş, öksürük, burun akıntısı, solunum sıkıntısı belirtileri olan çalışanlar tıbbi maske takılarak sağlık kurumuna yönlendirilecek. Kovid-19 tanısı alan ve tedavisi tamamlanan çalışanlar, Sağlık Bakanlığı rehberindeki kurallara göre yönetilecek. İşyerlerinde müşteriyle en az 1 metre sosyal mesafe korunacak, ürün tanıtımında yüz koruyucu da kullanılacak. İş yerlerinde kalabalık oluşmasını engellemek için uyarıcı-engelleyici konulacak, misafir alınmayacak.”

Rehbere göre tarım işçilerinin kullandığı tüm araçlarda şüpheli koronavirüs vakaları için koltuk ayrılacak. İşçilerin çevredekilerle teması olmayacak. Günlük ihtiyaçların sağlanması için temsilci seçilecek.

GÜVENLİĞE CAM KABİN

Güvenlik görevlilerinin cam kabinlerde bulunmaları önerilecek. Üst aramasında maskeye ek olarak gözlük-yüz koruyucu gibi kişisel ekipman kullanacak.