İstismar iddiası tam bir facia

“13 yaşında nişan, 14 yaşında evlilik gibi durumu kabul edebilmemiz asla mümkün değildir. Hele hele daha küçük yaşlardaki istismar iddiaları tam bir faciadır. Gereğini yaptık, yapacağız.”

Başkan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından önemli açıklamalar yaptı.

TEK VÜCUT MÜCADELE: Kumluca ve Finike ilçelerinde meydana gelen sel felaketinden zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Devletimiz tüm kurumlarıyla ilçelerimizde çalışmalarını sürdürmektedir... Bugün de ülkemizin üzerinde karanlık hesaplar yapan emperyalist güçlere karşı aynı mücadeleyi tek vücut vermeliyiz. Hâlâ irade gücü yerine emperyalistlere bel bağlamak tarihten ders almamak demektir. Türkiye Yüzyılı ile evlatlarımızı güvenlik ve refah seviyesine çıkarmak istiyoruz.

BAŞÖRTÜSÜ: Demokrasimizi de kalkınmamızı da yerli ve milli anlayışla ilerletmemiz gerekiyor. Başörtüsü teklifi, ülkemizin sorunlarını milli irade gücüyle çözme kararlılığının son örneğidir. Böylece Türkiye vesayet döneminin en can alıcı tartışma konusunu gündemimizden çıkaracağız.

KÜRESEL KRİZ: Ülkemizle ilgili değerlendirmeleri yaparken elbette küresel krizlerin önümüze çıkardığı fırsatları göz ardı etmiyoruz. Doğru tespitler ve doğru hamlelerle yürümemiz gerekiyor. Biz Türkiye'yi bu genel gidişten ayrıştıracak çalışmalara ağırlık verdik. Kurduğumuz altyapının hayati önemi yaşanan her krizde daha iyi anlaşılıyor. Bu kriz elbette ciddi bedeller ödememize sebep oldu.

HAYAT PAHALILIĞI: Emtia fiyatlarındaki yükselişin en belirgin faktörü olan dış sebepler biraz daha vakit alacağa benziyor. Tüm bu tablo içinde Türkiye'nin yatırım, istihdam, cari fazla yoluyla büyümeye dayanan ekonomi programını sürdürmesi önemli. Bugün açıklanan istihdam rakamları büyümeyi göstermektedir.

ÜLKENİZE GÜVENİN: Buradan hem vatandaşlarımıza, üreticilerimize, perakendecilerimize seslenmek istiyorum. Ülkenize güvenin, sahip çıkın, destek verin. Kısa vadeli endişelerinizle ülkenize zarar verecek her şeyden uzak durun.

PİŞMAN EDECEĞİZ: Yıllık enflasyonun birkaç ay içinde 40'lı ortama ineceği gerçekken hâlâ etiketlerin başka fiyatlarla belirlenmesi doğru değildir. Yılbaşında bu çerçeve hareketlenmeyi yakından izleyecek, insanımızın hakkına el uzatanları buna pişman edeceğiz.

2024'TE TEK HANE: Enflasyonu hedeflediğimiz şekilde 2023 sonunda %20 seviyesine 2024'te tek haneye indireceğiz. Aksi takdirde hareket edenlere ülkemiz olarak cevabı verilecektir. Bir kez daha altını çizerek söylüyorum. Biz hiç kimsenin işine, gücüne, kazancına kârına karşı değiliz. Karşı olduğumuz tek şey, akıl ve vicdan sınırlarının dışına çıkan eylemlerdir. Tüm sıkıntıların üstesinden gelecek imkana, dirayete, birikime hamdolsun sahibiz.

DEPREMZEDEYE DESTEK: Depremden doğrudan zarar görüp görmediğine bakılmaksızın bu bölgedeki esnafa Halkbank'tan kredi kullananların ödemeleri 3 ay ertelenecek. Başkan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından önemli açıklamalar yaptı.

GABAR'DA 12 MİLYAR DOLARLIK PETROL MÜJDESİ

Başkan Erdoğan, enerjide çalışmalarla ilgili açıklamalar yaparken petrol rezervi müjdesi de verdi: "Enerjinin her alanında son 20 yılda çok önemli gelişmeler kaydettik. Denizdeki doğalgaz aramalarının yanı sıra karada da petrol arama faaliyetlerimizi yoğunlaştırdık. Daha önce petrol yok deyip beton dökülen kuyulardan da petrol üretmeye başladık. Terörden temizlenen Gabar Dağı'nda mayın temizleme çalışmalarında şehit olan jandarmamız Esma Çevik'in adını verdiğimiz bölgede 150 milyon net petrol rezervine sahip yeni bir saha keşfettik. Dünyada 2022 yılında karada yapılan en büyük 10 keşiften biri olan bu rezervin değeri günümüz fiyatlarıyla yaklaşık 12 milyar dolara denk geliyor. Bu yıl 150 kuyuda sondaj programı yaptık. Diyarbakır'daki kuyularımızda üç yıl önce 22,5 milyon varil rezerv varil keşfetmiştik. Kuyu sayımızı süratle artırarak petrol üretimimizi çok daha üst seviyelere taşıyacağız. Cumhuriyetimizin 100. yılında günlük üretimimizi 100 bin varile çıkarmayı hedefliyoruz."

İSTİSMAR İDDİALARI TAM BİR FACİADIR

Başkan Erdoğan, gündemde olan '6 yaşındaki çocuğa istismar' davasıyla ilgili olarak da net konuştu: "13 yaşında nişan, 14 yaşında evlilik kabul edeceğimiz bir durum değildir. Hele hele daha küçük yaşlardaki istismar iddiaları tam bir faciadır. Mağdur, bakanlığımıza başvurduğu andan itibaren kurumlarımız konuyu sahiplenmiştir. Konu yargıya taşınmıştır. Mesele medyada yer alana kadar bakanlıklarımız ve kurumlarımız süreci titizlikle takip etmiştir. Her şeyden önce böyle bir hadiseyi milletimizin inancıyla irtibatlandırmak ahlaki olmayan bir çarpıtmadır, dinimizle ilişkili hale getirmek art niyettir. PKK'nın kaçırdığı 12-13 yaşındaki kızlarımız için de aynı tepkiyi bekliyoruz. Bay Kemal Diyarbakır Anneleri'ni kaç kere ziyaret ettin? 12-13 yaşındaki kızlarımızın teşhir vitrini hale dönüştürülen sosyal medyadaki mücadeleye karşı da desteklerini bekliyoruz."

HAMBURGER İÇİN 10 BİN KM GİTTİ, TOGG'A GELMEDİ

Başkan Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde Türkiye İnovasyon Haftası İnovalig Şampiyonları Ödül Töreni'ne katıldı. Erdoğan, Türkiye'nin otomobili Togg'a duyarsız kalan muhalefete tepki gösterdi: "Togg ile milletimizin 60 yıllık hayalini gerçeğe dönüştürüyoruz. Davet edildiği halde Togg'un fabrika açılışına gelmeyip 10 bin km öteye hamburger yemeye giden vizontele muhalefetini cahilliğiyle baş başa bırakıyorum. Hamburger burada çok ama Togg yok."

AKŞENER'DEN KAZANDIĞI TAZMİNAT TÜRGEV'E

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kişilik haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle açtığı davada İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den kazandığı 55 bin lira manevi tazminatı burs olarak bağışladı. Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, yazılı açıklamasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, söz konusu miktarı Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'na (TÜRGEV) bağışladığını kaydetti.

BAŞARILI ÖĞRENCİYE PARA DESTEĞİ

Erdoğan, konuşmasında öğrencilere destek müjdesi açıkladı: "Devlet okullarında okuyan ve dereceye giren ilk ve orta öğretim öğrencilerine asgari ücretin %60 oranına varan tutarda destek verilecek. Yine aynı durumdaki ailelerimizin evlatlarından işe girmek için gereken merkezi sınavlar ile bilim, spor yarışmalarına katılanların ihtiyaçlarını biz karşılayacağız."

LİSANS BURSU 1250 LİRAYA YÜKSELTİLDİ

Başkan Erdoğan, bir müjde de üniversite öğrencilerine verdi: "Yüksek öğrenim öğrencilerimizin kredi burs miktarını biz göreve geldiğimizde 45 lira veriyorlardı. Bu yıl itibariyle lisansta 850 idi. Şimdi bunu 1250 liraya çıkarıyoruz, yüksek lisans için de 2500 liraya. Doktora öğrencileri için 2550 liradan 3750 liraya çıkarıyoruz. Yeni kredi ve burs rakamlarının tüm öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum."