İşte teröristlerin ‘rehine' planı

Çağlayan Adliyesi'ndeki terör saldırısında DHKP/C'li teröristlerin, adliyede rehine ve propaganda eylemine hazırlandıkları ortaya çıktı.

Çağlayan Adliyesi önünde polis noktasına saldıran ve bir vatandaşı katleden DHKP/C'li teröristlerin, adliyede rehine ve propaganda eylemine hazırlandıkları ortaya çıktı. Adliye önünde silahlı çatışmaya giren 2 teröristten Emrah Yayla 11.39'da, diğer terörist Pınar Birkoç da 11.40'ta başından vurularak etkisiz hale getirildi. Bu sırada 3 polis yaralandı, vurulan 4 vatandaştan Dilfiraz Karataş hayatını kaybetti. Soruşturmada gözaltı sayısı da 94'e çıktı.

SIRTINDAN VURDU

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Karataş'ın 'polis kurşunuyla öldüğü' iddiasını yalanladı: "Güvenlik kamerası görüntüleri incelediğinde, Karataş'ın vurulduğu anda, polis memurumuzun yan tarafında olduğu görülmektedir. Karataş'a isabet eden kurşunlar ise sırt bölgesinden girmiştir. Dolayısıyla, sırtına isabet eden mermilerin yan taraftan isabet etmiş olması imkansızdır. Terör örgütlerinin propagandasına itibar etmeyin."

HEDEF DURUŞMA

Olay günü, öldürülen teröristlerden Pınar Birkoç'un ablasının 'terör örgütü üyeliği' davasından yargılandığı davanın duruşmasının olduğu öğrenildi. Birkoç'un çantasından içeriği belirlenemeyen bir düzenek, plastik kelepçeler, 48 mermi ve doküman bulundu. AKŞAM'ın edindiği bilgilere göre iki terörist, Birkoç'un ablasının duruşmasına katılarak 'rehine eylemi' yapacaktı. Teröristler, ardından örgüt propagandası için, 'arabulucu' olarak 4-5 gazeteci ve 3 milletvekilinin aranmasını talep edecekti. DHKP/C'liler böylece, önceden belirledikleri isimler üzerinden örgüt propagandasını yapmış olacaktı.

Adliye çevresindeki güvenlik kamerasına yansıyan görüntüde terör saldırısında hayatını kaybeden Dilfiraz Karataş'ın vurulma anı yer alıyor.

Çatışan polisin eski özel harekatçı olduğu öğrenildi.