İşte FETÖ'cüleri dize getiren o şema

FETÖ'cülerin itirafçı olduğu süreçte izlenilen yol haritasını açıklayan Star gazetesi yazarı Yahya Bostan, bugünkü yazısında yaşadığı ilginç olayı köşesine taşıdı.

1

15 Temmuz kanlı darbe girişiminden birkaç ay sonra.. 2016 yılının Aralık ayında Bylock operasyonunun mimarlarıyla uzun görüşmeler yapmış ve detayları ilk ağızdan dinlemiştim. Bylock, -daha sonra Yargıtay kararlarıyla da tescil edildiği gibi- terör örgütünün iletişim için kullandığı kriptolu bir mesajlaşma programıydı. Bu programı 100 binin üzerinde kişinin kullandığı tespit edilmişti. Adil Öksüz gibi elebaşlar da Bylock’taydı ancak paylaştıkları mesajlarda kayda değer bir bilgi yoktu. Örgütün üst düzey yöneticileri kritik mesajlarını Bylock üzerinden değil, yüz yüze veriyordu. Bylock daha çok örgütün tabanına yönelik bir uygulamaydı. Buradan örgütün TSK’daki yapılanmasına ya da yönetici isimlerinin tamamına ulaşmak imkansızdı. 

Yıllardır örgütle ilgili birçok araştırma yaptım, ancak örgütün nasıl bir hiyerarşik yapı kurduğunu, toplumun ve devletin kılcal damarlarına nasıl sızdığını tüm detaylarıyla, derli toplu bir şekilde bundan birkaç hafta önce gördüm. 17 Aralık’tan bu yana FETÖ’ye yönelik operasyonları yakından takip eden, konu üzerinde kafa yormuş bir ismin yaptığı sunuma katılma şansı yakaladım. Hazırlanan şema kapsamlıydı. Hiçbir detay atlanmamıştı. Bir nevi örgütün kılcal damar haritası ortaya çıkarılmıştı. Şema o kadar detaylı hazırlanmıştı ki sorgu sırasında bu tabloyu gören şüphelilerin her şeyin ortaya çıktığını düşünerek itirafçı olmak istediklerini öğrendim. O sunumun detayları önümüzdeki günlerde kamuoyuna yansıyacaktır. Bu yüzden ayrıntıya girmiyorum. 

O tablo bize terör örgütüyle ilgili bildiklerimizin buz dağının görünen kısmı olduğunu anlatıyordu. Benzer bir duyguyu ankesörlü telefon operasyonlarında da yaşadım.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN