İstanbul'un göbeğinde film gibi soygun yapan çete yakalandı

İstanbul Vatan Caddesi üzerinde Türk-Rus ortaklı bir şirkete ait minibüsü gündüz vakti zorla durdurup silah tehdidiyle 700 bin dolar ve 70 bin Euro gasp eden 4 kişilik çete yakalandı.

İki hafta önce gerçekleşen soygun şöyle yaşanmıştı:Türk-Rus ortaklı bir şirkete bir TIR'la para gönderildi. Parayı adrese teslim etmek için TIR'dan alan şirket müdürü ve 2 kişi minibüsle Bayrampaşa'ya doğru yola koyuldu. Bayrampaşa-Kocatepe yol ayrımına geldikleri sırada, plakası olmayan ve 1 motorsikletle minibüsün önü kesildi. 2 kişi silah çekerken diğer 2 kişi minibüsün camını kırarak içerisinde 700 bin dolar ve 70 bin Euro olan çantayı ve minibüsün kontak anahtarını alarak kayıplara karıştı. İstanbulun göbeğinde film gibi soygun yapan çete yakalandı

Olay hedef alınan minibüsün arkasında seyreden ikinci minibüsün kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Olayın ardından Asayiş Şube Gasp Büro Amirliği ekipleri, geçtiğimiz salı günü İstanbul be Batman'da 4 kişiyi yakaladı. Yüksel A ve Emrullah Ö tutuklandı. 2 kişi serbest kaldı. Yakalanan kişilerin yaralama, uyuşturucu ve hırsızlığında arasında bulunduğu suçlardan kayıtları olduğu bildirildi.