İstanbul'u eserlerle donatacağız

Başkan Erdoğan, “Bu kadim şehri 31 Mart'ta CHP zulmünden kurtarıp, yeniden gerçek belediyecilikle buluşturacağız. Murat Kurum ile İstanbul'da yeni bir dönemi başlatacağız” dedi.

Başkan Erdoğan, 'Yeniden Büyük İstanbul Mitingi'nde yüz binlerce kişiye seslendi. "İstanbul bir yol ayrımında" diyen Erdoğan, "Bu kadim şehri CHP zulmünden kurtarmamız gerekiyor. 31 Mart'ta İstanbul'u 'Murad'ına kavuşturacağız. Murat Kurum ile yeni bir dönemin kapısını açacağız" dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Atatürk Havalimanı'nda düzenlediği 'Büyük İstanbul Mitingi'nde 650 bin kişiye konuştu. "Meydan gümbür gümbür 31 Mart'a yürüyor" diyen Başkan Erdoğan, "Bu şehri CHP zulmünden 31 Mart'ta kurtarmamız gerekiyor. 1 hafta durmayacağız, çok çalışacağız, kapı kapı gezeceğiz. 1 Nisan'da İstanbul yeniden sahiplerine kavuşacak" mesajını verdi.

SAĞLAM ADAY SAĞLAM ADAM

31 Mart'ta İstanbul'u 'Murad'ına kavuşturacaklarını belirten Erdoğan, "İstanbul'u yeniden gerçek belediyecilikle buluşturacağız. Sağlam aday, sağlam adam Murat Kurum'la İstanbul'da yeni bir dönemi başlatacağız, yeniden gerçek belediyecilikle buluşturacağız. Ramazan Bayramı gelmeden 31 Mart'ı Milli İrade Bayramı haline getireceğiz" dedi.

Altyapısıyla, üstyapısıyla, insana dair tüm unsurlarıyla hizmete talip olduklarını vurgulayan Erdoğan, "İstanbul'da Türkiye Yüzyılı şehirleri için hazırız, kararlıyız. Şehrin 5 senelik fetret devrine son vererek hizmet devrini tekrar başlatacağız, İstanbul'u donatacağız. Büyükşehriyle, ilçeleriyle İstanbul'un belediyecilik hizmetlerinde yeni bir dönemin kapılarını beraberce açacağız" ifadelerini kullandı.

ENGELLEME YOK

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştiren Erdoğan, "Ne yaptı? İsraf sende. 'Akıllı belediyecilik' diyor akılsız belediyecilik. İstanbul'da neler çektik neler. Yarı zamanlı mesaiyle bu şehre hizmet verilmez. Utanmadan sıkılmadan 'metro yaptım' diyor. İstanbul'da yapılan metroların tamamı bizim eserimizdir. İstanbul son 5 senedir 1989-1994 dönemine dönmeye başladı. İstanbul'un temel sorunu vizyon ve beceri sorunudur. Engellenme diye bir şey yok. Tüm belediyeler ne alıyorsa İstanbul fazlasını almıştır. İstanbul adeta eziyet çekti" şeklinde konuştu.

DÜĞÜM HAFTAYA ÇÖZÜLECEK

İstanbul'un bir yol ayrımında olduğunu kaydeden Erdoğan, "Bir tarafta 'ben' diyenler var, diğer tarafta da 'Sadece İstanbul' diyenler var. İstanbul'a hizmet için gereken adımı haftaya bugün atalım. Bir tarafta deprem tehlikesi var, diğer tarafta depreme hazırlanmak için planı, projesi hazır olanlar var. 31 Mart'ta bu düğümü çözecek, İstanbul'u Türkiye Yüzyılı yürüyüşünü biz başlatacağız" ifadelerini kullandı.

94 RUHUYLA HAREKET

"Yaptığımız eserler bizim referansımızdır" diyen Erdoğan, "Kimlik siyaseti gütmedik, kimsenin hayat tarzıyla ilgilenmedik, her türlü ayrımcılığı elimizin tersiyle ittik. Belediyelerimizin ve kamu kurumlarımızın kapılarını herkese açık tuttuk. Biz 1994'te bu şehrin emanetini devralırken hangi gayeyle hareket ediyorsak bugün de aynı prensiplere bağlıyız. 85 milyona aşkla hizmet ediyoruz" dedi.

İSTANBUL 5 YIL DAHA KAYBEDEMEZ

Kararsız seçmenlere seslenen Erdoğan, "Hala kafası karışık, kararını verememiş varsa, eve gidince onları arayınız. Şehrimizin 5 yılda yaşadığı irtifa kaybını anlatacağız. İstanbul'un bir 5 sene daha kaybetmeye tahammülü olmadığını herkese tek tek anlatacağız. Kullanacağınız her bir oy hazine kıymetindedir. Oyunuzun ziyan ve heba olmasına izin vermeyin" çağrısında bulundu.

SİYASETİ KİRLETTİLER

CHP'deki para sayma skandalına değinen Erdoğan, şu tepkiyi gösterdi: "Balya balya, bavul bavul paralar bir yerlerden geliyor, bir yerlere gidiyor. Bunun tutarlı, mantıklı bir izahını yapamadılar. Tüm bu rezilliklerle siyaset kirlendi. Namuslarına emanet edilen oyları kirlettiler, İstanbul'u kirlettiler. İstanbul'u bunların eline bırakmamak vicdan borcudur."

METRO PROJELERİ HIZLANACAK

Seçim döneminde 25 ilde miting yaptığını aktaran Erdoğan, İstanbul'da ise 21 yılda 1 trilyon 650 milyar lira kamu yatırımı yaptıklarını açıkladı ve şunları kaydetti: "178 adet sağlık tesisini şehrimize kazandırdık. TOKİ vasıtasıyla 228 bin konutu tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettik, 23 bin 866 konutun yapımına devam ediyoruz. 350 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol mesafesini 794 kilometreye çıkardık. Büyük İstanbul Tüneli ile 11 farklı raylı sistem hattını birbirine bağlayacağız. Hazırladığımız 1100 kilometrelik raylı sistem projelerinin tamamını hayata geçireceğiz. Haliç Yat Limanı'nın ilk etabını önümüzdeki aylarda hizmete alıyoruz. İstanbul'daki önceliğin deprem olduğunu görüyoruz. Seçimlerden sonra Murat Bey ve ekibi ile metro projelerini hep beraber hızlandıracağız."

ATATÜRK HAVALİMANI HINCA HINÇ DOLDU

Başkan Erdoğan, "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Buradaki gibi kardeş olacağız. Hep beraber Türkiye olacağız." sözlerini alandakilerle beraber söyledi.

YRP'Lİ VEKİL AK PARTİ'DE

Yeniden Refah Partisi'nden istifa eden İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu (solda) AK Parti'ye katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, mitingde Pamukçu'nun rozetini taktı.