İstanbullunun metrobüs çilesi

İstanbul'da metrobüsü tercih eden vatandaşlar, araçların geç gelmesi nedeniyle üst geçitlerde uzun süre beklemek zorunda kaldı.

Akşam

İstanbul'da ulaşım çilesi her geçen gün katlanarak büyüyor. Bozulan metrolar, yolda kalan İETT araçları ve yetersiz metrobüs seferleri vatandaşları canından bezdiriyor. Kadıköy'den başlayarak Beylikdüzü'ne kadar giden metrobüs hattındaki bazı duraklarda, dün işe ve okula gitmek isteyenler aşırı yoğunlukla karşılaştı. Sosyal medyada paylaşım yapan vatandaşlar, CHP yönetimindeki İBB'ye tepki yağdırdı.

PLANSIZ YENİLEME

Beşyol metrobüs durağında yaşanan sıra dışı yoğunluğun İBB'nin yenileme çalışmaları sonucu ortaya çıktığı öğrenildi. Yenileme çalışmaları öncesi Beşyol metrobüs durağında daha geniş bir köprü ve mervidenler olduğu ve bunların kaldırıldığı ortaya çıktı.

TURNİKEDE YOĞUNLUK

Üsküdar'daki Ünalan metro hattından aktarma yapılan Uzunçayır Metrobüs Durağı'nda yolcu yoğunluğu yaşandı. Metrobüse binmek isteyenler, turnike bölgesindeki yoğunluk nedeniyle ilerlemekte güçlük çekti. Mecidiyeköy Metrobüs Durağı'ndaki yoğunluk nedeniyle de vatandaşlar ilerlemekte zorlandı.