İstanbullunun hakkı nerede!

Tuzla Belediye Başkanı Yazıcı, İBB Başkanı İmamoğlu'nun verdiği sözleri tutmadığına işaret ederek, “Parti rozetini çıkaracağım, 16 milyon İstanbulluya hizmet edeceğim' demişti, şimdi otobüs sırtında il il geziyor” dedi.

İHA

Akşam

Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı için adı geçen İBB Başkanı İmamoğlu, Kılıçdaroğlu ile şehir şehir geziyor.

Tuzla Belediye Meclisi'nin nisan oturumları Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'nın 2022 yılının faaliyet raporunun sunumuyla gerçekleştirildi. Yazıcı, Türkiye'nin en büyük kamu kaynağını kullanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu, 16 milyon İstanbulluya verdiği hizmet sözünü tutmaya davet etti.

SÖZLERİNİ TUTMUYORLAR

Yazıcı, "Bahar gelecek, deyip duruyorsunuz. Tamam gelsin de" diyerek açıklamalarına şöyle devam etti: "İki sözü size hatırlatırım. Sayın İmamoğlu, 'Parti rozetini çıkaracağım, 16 milyon İstanbulluya hizmet edeceğim' dedi. Söz verdi. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da yakın zamanda, CHP'li belediye başkanlarının görevlerinin başında olacağı ve şehirlerine hizmet edeceğinin sözünü verdi. Şimdi hep birlikte siyaset yapıp, otobüs sırtında il il geziyorlar. Nerede kaldı 16 milyon İstanbullunun hakkı. Nerede kaldı sözlerinin namusu."

DEVLETTEN SONRA GELİRDİ

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi devletin gücünden sonra en güçlü alt yapıya sahip bir belediyedir. İBB, devletten sonra Ankara'yı 5'e katlar, İzmir'i 10'a katlar. Güçlü bir belediyenin, deprem bölgesinde çatır çatır, 11 ilin 11'inde de ses çıkartması lazımdı. Park-bahçelerinin bütçesi bizden daha büyük. İBB'nin bütçesi bizden 236 kat daha büyük. Eskiden bir afet olduğunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi, devletten sonra birinci zincirleme güçtü. Her zaman orada en aktifti. Şimdi üzgünüm, şimdi çok üzgünüm."