İstanbul'dan gönül köprüsü

İstanbul'daki belediyelerin depremzedelere destekleri sürüyor. Ümraniye Belediyesi 210 TIR'lık yaşam malzemesi gönderirken, Sultangazi ise kurduğu oyun park alanlarıyla çocukları sevindirdi.

AA

İstanbul'daki belediyelerin 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelere yönelik yardım çalışmaları devam ediyor. Ümraniye Belediyesi, gıda, içecek, battaniye, uyku tulumu, yastık, hijyen seti, ısıtıcı, jeneratör, bebek bezi, su, termos, medikal ürünler, ekmek, süt, ayakkabı, mont, kadın, erkek, çocuk ve bebek giysilerinden oluşan 210 tırı afet bölgesine gönderdi. Belediye, deprem bölgesindeki çocukları da unutmayarak oyuncak, çikolata ve şekerleme dağıttı.

Sultangazi Belediyesi, Adıyaman'daki Sultangazi Belediyesi Konteyner Yaşam Alanı'na çocuk parkı yaptı. Salıncak, kaydırak ve tahterevallinin bulunduğu parkta çocuklar oyun oynadı. Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, konteyner yaşam alanını ihtiyaçlar doğrultusunda her gün daha da geliştirdiklerini belirterek, "Deprem korkusunun çocuklarımızda fiziksel ve ruhsal davranış sorunlarına neden olmaması için özen gösteriyoruz. Çocuklar için Psikolojik Destek Merkezi'nin ardından bir park kazandırdık. Onlara eğlenebilecekleri ve sosyalleşebilecekleri bir alan oluşturmak istedik. Yeter ki onlar hep gülsün" dedi.