İstanbul'da işe giriş ve çıkış saatlerindeki trafik artık tüm gün yaşanıyor

İstanbul'un çileli trafiği önceden sadece işe giriş ve çıkış saatlerinde yoğunlaşırken sene başından beri günün tamamına yayılmış durumda. Uzmanlar yoğunluğun sebebini 'zirve saat sapması' olarak tanımladı.

İstanbul'da sene başından beri sabah ve akşam saatlerinde görülen trafik yoğunluğu günün tamamına yayıldı.

Milliyet'in haberine göre, Ana arterlerde, zirve saatlerde görmeye alışkın olduğumuz yoğun trafik, son 2 haftadır tüm güne yayılırken, uzmanlar bu durumu 'zirve saat sapması' olarak yorumluyor.

Araç hızları zirve saatlerde E-5, TEM otoyolu, Köprü geçişleri ve bağlantı yollarında 10 km/saat hız seviyesine gerilemiş vaziyette. Normalde sabah işe gidiş ve akşam eve dönüş saatlerinde tıkanan ana arterlerdeki yoğunluk, artık sabahın ilk ışıklarından akşam 21.00'den sonrasına da sarkabiliyor.

YÜZDE 72 YOĞUNLUK

İstanbul'da dün özellikle saat 21.00'de başlayan sokak kısıtlaması öncesinde trafik yoğunluğu oluştu. Anadolu Yakası'nda Avrasya Tüneli girişindeki birikme D-100 Karayolu'ndan Kartal'a kadar, Avrupa'da D-100 Karayolu'nda Çağlayan bölgesinde başlayan yoğunluk Esenyurt'a kadar uzandı. Kentte saat 18.30 itibarıyla trafik yoğunluğu yüzde 72 olarak ölçüldü.