İstanbul'da sahte içki operasyonu: Paravan şirket kurmuşlar

İstanbul'da sahte içki için paravan şirket kuran çete çökertildi. Çalışmalarda, sahte içki üreticilerinin yasa dışı alkol tedarikçileri için ''Sucu'' kod adını kullandığı ortaya çıktı.

İstanbul'da sahte içki şebekelerine üst üste operasyonlar yapılıyor. Yılbaşından bu yana 40 bin litre sahte içki ele geçirildi, şebekelerin yöntemleri de deşifre edildi.

TRT Haber'in haberine göre, önce paravan şirket kuran çete, "yurt dışından içki getireceğiz" deyip gerçek bandrol satın aldı. Ardından da ürettikleri sahte içkileri gerçek bandrol yapıştırdıkları şişelere doldurdu. Bandrolün gerçek olması, sahte içki üreticilerinin yakalanmasını zorlaştırdı.

Yapılan çalışmalarda gerçek bandrollerin altındaki sahte içkinin doluluk oranlarının aynı seviyede olmaması dikkat çekti. Bunun üzerine, emniyet ekipleri, yanlış etiketlenmiş ve doldurulmuş ürünlerin peşine düştü.

İÇKİ ŞİŞELERİNİ ÇÖPTEN ALDILAR

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Ekipleri, 2021 yılının başından bu yana 11 baskın gerçekleştirdi.

Operasyonlarda 10 bin 878 litresi şişelenmiş, 30 bin 685 litresi de şişelenmeye hazır toplam 41 bin 563 litre sahte içki ele geçirildi, 27 kişi de yakalandı.

Çalışmalarda, sahte içki üreticilerinin yasa dışı alkol tedarikçileri için "Sucu" kod adını kullandığı ortaya çıktı.

Şebekelerin gerçek içki şişeleri bulmak için kağıt toplayıcılarıyla anlaştığı da belirlendi.

Sahteciler, çoğunluğu eğlence mekanlarının çevresindeki çöp konteynerlerinden toplanan şişeleri satın alıyor, sahte içkiyle dolduruyordu.