İstanbul'da PKK operasyonu; 110 kilo bomba ele geçirildi

Diyarbakır'da 18 Şubat'ta düzenlenen PKK operasyonunda ele geçirilen 85 kilo bombanın İstanbul bağlantısı deşifre oldu. Bahçelievler'de TEM polisinin düzenlediği operasyonda, 110 kilo bomba ile birlikte PKK'lı teröristi yakalandı.

1

Diyarbakır'da 18 Şubat'ta düzenlenen PKK operasyonunda ele geçirilen 85 kilo bombanın İstanbul bağlantısı deşifre oldu. Harekete geçen TEM polisi Bahçelievler'de 111 kilo bombayı, terörist M.E.T birlikte kıskıvrak yakaladı. Operasyonla terör örgütü PKK'nın bombalı saldırı planı önlenmiş oldu.

Diyarbarkır'dan İstanbul'a gönderilecek bombalar ele geçirilmişti

Diyarbakır'da düzenlenen operasyonda RDX ve C4 tipi patlayıcılardan daha güçlü 89 adet PETN tipi patlayıcı ele geçirilmişti. Patlayıcıların yüklendiği kamyonun İstanbul'a gideceği ve ele geçirilen miktarın 20 bombalı araç saldırısında kullanılabileceği öğrenilmişti.

Dünkü operasyonda ele geçirilen patlayıcılar İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde sergilenirken, patlayıcının bugüne kadar ele geçirilen en yüksek miktar olduğu ve 20 bombalı araç saldırısında kullanılabileceği öğrenildi.