Son dakika... İstanbul hava durumu Meteoroloji'den uyarı! İstanbul’da kar yağışı sürecek mi?

İstanbul’da kar yağışı sürecek mi? İstanbul hava durumu son dakika Meteoroloji uyarıları sürüyor. İstanbul’da kar durumu nasıl? İstanbul kar yağışı son dakika gelişmeleri ilde yaşayan vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Gün içerisinde ara ara etkisini gösteren kar yağışı akşam saatlerinde şiddetlendi ve özellikle Avrupa yakasında kar fırtınası etkili oluyor. Büyükçekmece, Başakşehir, Arnavutköy, Silivri ve Çatalca'daki yağış nedeniyle D-100 Karayolu ile TEM Otoyolu'nda sürücüler zaman zaman zor anlar yaşadı.

İstanbul’da etkisini gösteren kar fırtınası nedeniyle İstanbul’da kar yağışı sürecek mi sorusuna vatandaşlar yanıt arıyor. İstanbul kar yağışı son dakika İstanbul’da kar durumu nasıl? İstanbul hava durumu 24 Şubat Pazar ve 25 Şubat Pazartesi nasıl olacak? İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı şiddetini arttırarak devam ediyor. Gün için aralıklarla yağan kar akşam saatlerinde şiddetini arttırdı.

METEOROLOJİ’DEN UYARI

Meteoroloji, Marmara Bölgesi'nin batısı için kuvvetli kar yağışı uyarısında bulundu. 

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yarın Marmara Bölgesinde görülecek kar yağışlarının Tekirdağ, Kırklareli'nin kuzey ve doğu ilçeleri, Edirne'nin ise güney ilçelerinde yer yer kuvvetli (5-20 santimetre) olması bekleniyor. 

İstanbul'daki yağışların ise yarın sabah saatlerinde Avrupa Yakası'nın batısında, akşam saatlerine doğru ise il genelinde karla karışık yağmur, Avrupa Yakası'nın batısı ve yüksekleri ile Anadolu Yakası'nın iç ve yüksek kesimlerinde yer yer kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. 

Kıyılarda ciddi bir örtü beklenmezken, Avrupa Yakası'nın batı kesimleri başta olmak üzere İstanbul'un iç ve yüksek kesimlerinde yer yer 3-8 santimetre kar örtüsü bekleniyor. 

Kuvvetli kar yağışlarıyla birlikte rüzgarın da kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde esmesi öngörülüyor. 

Vatandaşlar, pazar günü öğleden sonra etkisini kaybetmesi beklenen kar yağışı ve fırtınanın oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, buzlanma, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı. 

İSTANBUL KAR YAĞIŞI SÜRECEK Mİ?

Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava sistemine giren İstanbul 'un bazı ilçeleri ile yüksek kesimlerinde kar etkili oluyor. Öğleden önce aralıklarla karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar şeklinde seyreden yağış, havanın soğumasıyla özellikle Avrupa Yakası'ndaki ilçelerde etkisini artırdı. Büyükçekmece, Başakşehir, Arnavutköy, Silivri ve Çatalca'daki yağış nedeniyle D - 100 Karayolu ile TEM Otoyolu'nda sürücüler zaman zaman zor anlar yaşadı.

Sıcaklığın sıfır derece ölçüldüğü kentte yağışların yarın da etkili olması bekleniyor.Bu arada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbulluların hiçbir olumsuzluk yaşamaması için 7 bin 83 personel, bin 357 araç, köy yolları için 147 traktör, metrobüs güzergahında 33 kışla mücadele aracını göreve hazır tutuyor. İstanbul 'da pazartesi günü çok bulutlu, salı günü ise parçalı bulutlu bir hava öngörülüyor. Sıcaklıklar ise artarak 6 - 7 derece civarında olacak.

BEYKOZ'DA BELEDİYE EKİPLERİ GÖREVDE

Beykoz’da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı yüksek kesimlerde devam ediyor. Karlı Tepe Mahallesi’nin beyaza büründüğü Beykoz’da vatandaşlar fotoğraf çekilerek manzaranın tadını çıkardı. 


Bu sabah saatlerinde İstanbul genelinde başlayan kar yağışı, Beykoz’da da etkisini sürdürüyor. Beykoz, yüksek kesimlerde karın etkili olmasıyla renkli anlara sahne oldu. Beyaza bürünen Karlı Tepe Mahallesi’nde vatandaşlar sokakta gezerken bembeyaz olan çevrenin fotoğraflarını çekti, manzaranın keyfini çıkardı. Kar yağışının Beykoz'da gün boyu devam etmesi bekleniyor. Belediye ekiplerinin ise yollarda buzlanmaya karşı tuzlama çalışmaları devam ediyor.

VATANDAŞLAR KARIN KEYFİNİ ÇIKARDI

İstanbul'da etkili olan kar yağışı kenti beyaza bürüdü. Kar yağışına hazırlıksız yakalanan bazı vatandaşlar zor anlar yaşarken bazı vatandaşlar da karın keyfini çıkardı. 

İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı şiddetini arttırarak devam ediyor. Kentin cadde ve sokakları beyaz örtüyle kaplandı. Kar yağışına hazırlıksız yakalanan bazı vatandaşlar zor anlar yaşarken bazı vatandaşlar da karın keyfini çıkardı. Şehrin tarihi yapılarıyla birleşen kar manzarası birçok noktada seyrine doyumsuz görüntüler oluşturdu.

BOLU DAĞI'NDA GÖRÜŞ MESAFESİ KISALDI

Bolu Dağı'nın Anadolu Otoyolu ve D-100 kara yolu geçişinde kar yağışı ve sis etkili oluyor. Bölgede sabah saatlerinde etkili olan sağanak ve sis, yerini kar yağışına bıraktı. Yağış, Anadolu Otoyolu'nun Kaynaşlı Sarıçökek, 1, 2 ve 3. viyadükler, Bolu Dağı Tüneli, Elmalık ve Abant Kavşağı kısmında tipi şeklinde etkili oluyor. Kar yağışı, D-100 kara yolu Bolu Dağı geçişinde ise Dağkent, Elmalık, Abant Kavşağı, Bıçkıyanı, Bakacak, Karanlıkdere, Dipsizgöl ve Seymenler mevkisinde etkisini gösteriyor.Bölgede görevli kara yolları ekipleri, kar küreme ve tuzlama çalışmalarını sürdürürken, polis ekipleri ise sürücüleri karlastiği kullanmaları, yakın takip ve aşırı hız yapmamaları konusunda uyarıyor. Meteoroloji yetkilileri, karyağışının devam edeceğini bildirdi.

TRAKYA’DA KIŞ

Trakya'nın yüksek kesimlerinde kar yağışı zaman zaman etkisini arttırıyor.

Balkanlar'dan gelen soğuk hava dalgasının etkili olduğu Edirne'de sıcaklık eksi 2 dereceye kadar düştü.

Kuvvetli rüzgar nedeniyle soğuk havanın daha fazla hissedildiği kentte, yayalar ayaz nedeniyle zor anlar yaşıyor. Meteorolojiye göre hava sıcaklığı eksi 10 derece hissediliyor.

Kentin güney ilçelerinde ise kar yağışının etkisi azaldı. Bazı yüksek kesimlerde devam eden kar yağışının pazartesi günü sağanağa dönmesi bekleniyor.

- Kırklareli

Hava sıcaklığının sıfırın altında 5 derece ölçüldüğü kentin yüksek kesimlerinde kar yağışı zaman zaman tipi şeklinde görülüyor. 

Demirköy ilçesinde kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı.

Ulaşımda aksamalara neden olan kar yağışının olumsuz etkisini azaltmak amacıyla Karayolları ve İl Özel İdaresi ekipleri çalışma yürütüyor. Kara bağlı olarak bölgede 10 maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi.

- Tekirdağ

Tekirdağ'da ise şehir merkezi ile Malkara, Şarköy ve Saray ilçelerinde kar yağışı etkili olmaya devam ediyor. 

Sabah saatlerinde başlayan ve Süleymanpaşa, Şarköy, Saray ve Malkara ilçe merkezlerini beyaza bürüyen kar yağışı etkisini sürdürüyor. 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları ekipleri ana arterler ile Tekirdağ-Hayrabolu ve Tekirdağ-Malkara yolunda tuzlama ve kar küreme çalışmasına devam ediyor.

Bu arada şehir merkezi ve ilçelerde kapalı yolun bulunmadığı kentte, ulaşımda zaman zaman aksamalar yaşanıyor.

Bölgede bazıları şarampole devrilme şeklinde trafik kazaları da meydana geldi. 

Hava sıcaklığının sıfırın altında 2 derece ölçüldüğü kentte kar yağışının yarın da devam etmesi bekleniyor.