İstanbul'da balıkçı teknesi alabora oldu: 2 kişi hayatını kaybetti

İstanbul Samatya Sahili açıklarında içinde 13 kişinin olduğu balıkçı teknesi alabora oldu. 2 kişi hayatını kaybederken, 11 balıkçı kurtarıldı.

AA

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, saat 04.30 sıralarında Kumkapı Balıkçı Barınağı yakınında Kumsal-55 isimli balıkçı teknesi alabora oldu.

Kıyı emniyeti, sahil güvenlik ve deniz polisi ekipleri, ihbar üzerine geldikleri bölgede arama kurtarma çalışması başlattı.

Batan teknede bulunan 13 personelden 11'i kurtarılarak 112 Acil Sağlık ekiplerince hastaneye sevk edildi, 2 personel ise hayatını kaybetti.

Konuya ilişkin adli ve idari işlem başlatıldığı belirtilen açıklamada, "Hayatını kaybeden balıkçılarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve baş sağlığı, kazazedelerimize geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz." ifadesine yer verildi.

ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Hayatını kaybedenlerin Hasan Candan ve Nedim Aktaş olduğu belirlendi. Cenazelerin, Fatih Samatya'daki İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde olduğu öğrenildi.

Olayda kurtarılan 11 kişi de sağlık kontrolü için Sağlık Bilimleri Üniversitesi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. 

KURTARMA OPERASYONU GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞILDI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter hesabından, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin batan teknedeki kurtarma operasyonuna ilişkin görüntülerini paylaştı.

Vali Yerlikaya, paylaşımında, "Kumkapı'da sabah saatlerinde alabora olarak batan balıkçı teknesinde nefes kesen bir kurtarma operasyonu ile Cemal ağabey ve 10 balıkçımızı kurtaran Sahil Güvenlik Komutanlığımızı tebrik ediyorum. Hayatını kaybeden balıkçılarımıza Allah'tan rahmet diliyorum." ifadelerini kullandı.