İstanbul'da aslan alarmı

Beykoz'daki ormanda kükremeler duyan vatandaşlar korkuya kapıldı. Seslerin ‘Çerkes Cengiz' diye tanınan Cengiz Şıklaroğlu'na ait kafesteki dişi ve erkek iki aslandan geldiği anlaşıldı. Hayvanların birbirine kur yaptığı öğrenildi.

HABER MERKEZİ

İstanbul Beykoz'da film gibi bir olay yaşandı. 4 Temmuz akşamı ormanlık alanda aslan kükremesi duyanlar panikle polisi aradı; ekipler alarma geçti. Sesin ormandan değil, kamuoyunda 'Çerkes Cengiz' olarak tanınan Cengiz Şıklaroğlu'nun evinden geldiği anlaşıldı. Beykoz Belediyesi'ne bağlı veterinerler, aslanların kafesinde olduğunu belirledi.

HAYVANAT BAHÇESİ RUHSATLI

Evde bir dişi bir erkek olmak üzere iki aslanın bulunduğu, çiftleşme dönemleri olduğu için devamlı kükreyerek birbirlerine kur yaptıkları öğrenildi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü de Görele Mahallesi'ndeki adrese 2018'de hayvanat bahçesi ruhsatı verildiğini bildirdi. Yapılan açıklamada, ruhsat yenilenme başvurusunun denetim komisyonu tarafından incelendiği belirtildi.

VAHŞİ HAYVAN TUTKUNU

Cengiz Şıklaroğlu daha önce kamuoyunda 100 araçlık konvoyla 'cezaevine gidiyorum' diye şov yapması ile gündeme gelmişti. İTÜ Uçak ve Uzay Mühendisliği bölümünde mezun Şıklaroğlu sosyal medyayı oldukça yoğun kullanıyor; sık sık evde beslediği vahşi hayvanlarla çekilmiş fotoğraflarını paylaşıyor.