İstanbul'a kar giremiyor

İstanbul için yapılan uyarılara rağmen beklenen kar yağmadı. Kandilli Meteoroloji Başkanı Tek, megakentin ısı adası haline geldiğini belirterek “Silivri'ye kadar gelen kar yağmura dönüşüyor” dedi.

DHA

Meteoroloji son iki haftadır İstanbul için gün ve saat verip kar uyarı yaptı; Valilik ile AKOM'dan da benzer uyarılar geldi. Ancak beklenen kar yağışı bir türlü gerçekleşmedi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek, tahminlerin neden gerçekleşmediğini anlattı.

DENİZ SUYU BİLE SICAK

İstanbul'da egzoz gazından kendi iç enerjisine kadar birçok nedenden dolayı havanın ısındığını; şehrin 'ısı adası' haline geldiğini belirten Tek, şöyle konuştu: Kar yağışı Silivri'ye kadar geliyor, İstanbul üzerinde yağmur veya karla karışık yağmur şekline dönüyor. İzmit'ten sonra Düzce'ye doğru da aynı sistem devam ediyor. Asıl problem sıcaklıkların yeteri derecede düşmemesi. Şehrin saldığı bir ısı var. İstanbul'da kar yağışının olması için deniz suyu sıcaklıklarının da 8 derecelere kadar inmesi gerekirken bugün 10 ila 11 dereceler arasında değişiyor."

ŞUBATIN ORTASINDA SÜRPRİZ YAŞANABİLİR

Adil Tek, şubat ayının ikinci haftasında kar yapabileceğini dile getirdi. Tek, deniz suyu sıcaklıklarının 8-9 derecelere kadar inmesi durumunda İstanbul'un merkezinde kar görülebileceğini söyledi.