İstanbul Yenibosna Şirinevler saldırısı son dakika haberleri

Yenibosna 75. yıl Polis merkezi yanında patlama oldu. Yenibosna'da bulunan Adli Tıp civarında şiddetli bir patlama meydana geldi. İstanbul patlaması son dakika haberi olarak gündeme düştü. Şirinevler patlaması sonrası gelen son dakika haberlerine göre karakol binasına saldırı düzenlendi. İstanbul’da Yenibosna’da 75. Yıl Polis Merkezi yakınında patlama olduğu bildirildi.

İstanbul patlaması son dakika haberi olarak gündeme düştü. Şirinevler patlaması sonrası gelen son dakika haberlerine göre karakol binasına saldırı düzenlendi. İstanbul’da Yenibosna’da 75. Yıl Polis Merkezi yakınında patlama olduğu bildirildi. Çok sayıda ambulans sevk edildi… İlk bilgiler bomba yüklü bir araçla polis merkezine saldırı yapıldığı yönünde. Gelen son dakika bilgiye göre patlama bir araçta meydana geldi ve o patlama sonucunda 1 kişi ağır yaralandı. Polis, patlamanın ardından bölgede güvenlik çemberi oluşturdu. Patlamadan hemen sonra silah sesleri duyulduğu bildiriliyor. İkinci bir patlama ihtimaline karşı bölge boşaltıldı, medya mensupları olay yerine yaklaştırılmıyor.

Yenibosna bombacısı yakalandı

Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Yenibosna 75. Yıl Polis Merkezi ve Askerlik Şubesi yakınında meydana gelen ve 10 kişinin yaralandığı patlamanın faili olduğu tespit edilen PKK'lı teröristin, terör örgütünün Suriye veya Irak'taki kamplarına gitmek üzere sivil bir araçla kentten ayrıldığını belirledi.

Buna ilişkin, 81 ilin emniyet müdürlüklerine ve MİT'e bilgi verildi.

Aksaray Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüphelendikleri bir aracı durdurdu. Araçta, terör saldırısının faili olduğu iddiasıyla aranan kişi, sahte kimlikle yakalandı. Şahsın beraberindeki 2 kişi de gözaltına alındı.

Şahısların, işlemlerinin tamamlanmasının ardından İstanbul'a gönderileceği öğrenildi.

GÖZALTI SAYISI ARTABİLİR

 
Öte yandan, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Yenibosna 75. Yıl Polis Merkezi ve Askerlik Şubesi yakınında meydana gelen patlamayla ilgisi olduğu iddiasıyla 3 kişiyi gözaltına aldı.
 
Saldırıyla ilgili gözaltına alınanların sayısı 6'ya yükselirken, bu sayının artabileceği belirtildi.
 
Şüpheliler, İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine götürüldü.

Halkın tepkisi ağır oldu

Yenibosna 75. Yıl Polis Merkezi yakınlarında yaşanan bombalı terör saldırısının ardından olay yerinden kaçan bombacı ve 2 şüpheli Aksaray'da yakalandı. Şüpheliler sağlık kontrolüne hastaneye getirildiğinde halkın büyük tepkisiyle karşılaştı.
  
İstanbul'da yaşanan saldırının ardından güvenlik kamera görüntülerini inceleyen polis ekipleri bombayı bırakan şüphelinin eşgalini belirleyerek şüpheliyi yakalamak için çalışma başlatmıştı. Teknik takip sonucunda bombacının da aralarında bulunduğu 1'i kadın 3 şüpheli, 34 VJ 4277 sahte plakalı araç ile Ankara-Aksaray karayolunda Aksaray Bölge Trafik Müdürlüğü önünde yakalandı. Yakalanan araçta yapılan aramada şüphelilere ait 1 adet Glock marka tabanca ele geçirildi. 


  
Emniyetteki sorgularının ardından sağlık kontrolü için hastaneye getirilen ve isimleri Felek Gün, Ekrem Gün ve Serdar Gün olduğu öğrenilen şüphelilere halkın tepkisi ağır oldu. Şüphelilere saldıran vatandaşları polis ekipleri zorlukla sakinleştirdi. Şüpheliler hastanedeki kontrollerinin ardından yoğun güvenlik önlemleriyle tekrar emniyet müdürlüğüne götürüldü. Burada yapılacak işlemlerin ardından şüphelilerin İstanbul'a sevk edileceği öğrenildi.

İstanbul Yenibosna patlaması yaralı isimleri 

İstanbul Yenibosna Şirinevler 75. yıl Polis merkezi saldırı fotoğrafları için tıklayınız

10 YARALI VAR

Olay sonrası gelen ilk açıklamalarda patlamada 1'i ağır 5 kişinin yaralandığı bilgisi paylaşılmıştı. Daha sonra yaralıların sayısının 10 olduğu duyuruldu. 

İstanbul Valiliğinden Yenibosna saldırısıyla ilgili flaş açıklama

İstanbul Valisi Vasip Şahin: Bahçelievler İlçesi Fatih Caddesinde bombalı motosikletin patlatılması sonucu ilk tespitlere göre biri ağır 5 vatandaşımız yaralanmıştır.

PATLAMANIN NEDENİ BOMBALI MOTOSİKLET

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Şirinevler patlaması sonrası Twitter hesabından açıklama yaptı. Vali Şahin, patlamanın bomba yüklü bir motosikletle gerçekleştirilen bir saldırı olduğunu söyledi. Şahin, patlamada 5 kişinin yaralandığı bilgisini de doğruladı. Şahin, "Bahçelievler ilçesi Fatih caddesinde bombalı motosikletin patlatılması sonucu,ilk tespitlere göre biri ağır, beş vatandaşımız yaralanmıştır" dedi. 

10 DAKİKA SONRA OLSAYDI...

Saldırının meydana geldiği bölgede iki okul bulunuyor. Saldırı 10 dakika sonra olsaydı okulların çıkış saatine denk gelecekti.

POLİS BİR ŞÜPHELİYİ ARIYOR

Güvenlik kameralarını inceleyen polis, patlamanın hemen ardından bölgeden kaçan motosikletli kişiyi tespit etti. Polisin motosikletli ve başında kask olan şüpheliyi aradığı bildirildi.

ÖNCE ŞİDDETLİ PATLAMA SONRA SİLAH SESİ

Olay yerinde bulunan İHA Muhabiri Murat Delice, patlamanın çok şiddetli olduğunu, patlama sonrası ise olay yerinden silah seslerinin duyulduğunu bildirdi. 

5 YARALI VAR

Gelen son dakika bilgiye göre patlama sonucunda 1 'i ağır 5 kişi yaralandı. Olay yerine çok sayıda ambulans sevkedildi. Yenibosna bölgesindeki saldırıda can kaybına dair henüz bilgi verilmedi.

4 YIL ÖNCE DE AYNI YERDE SALDIRI OLMUŞTU

Şirinevler'de patlamanın meydana geldiği karakol 4 yıl önce de bir saldırının hedefi olmuştu. 

İstanbul Yenibosna 74. yıl Polis merkezine saldırıdan ilk görüntüler için tıklayınız