İstanbul ve birçok ilde peş peşe belirdi: Resmi açıklama geldi

İstanbul ve birçok ilde gökyüzünde belirlen parlak cisimler vatandaşlarda merak uyandırdı. Sakarya ve Çorum'da gökyüzündeki cismi vatandaşlar meteor ve starlink uydularına benzetirken, bazı vatandaşlar ise anlam veremedi. Öte yandan gökyüzünde görülen cisimlerle ilgili resmi açıklama geldi.

DHA/İHA

İstanbul'da akşam saatlerinde gök yüzünde ortaya çıkan ışık huzmesi görenleri heyecanlandırdı. İstanbul'un bir çok noktasından görülen ışık huzmesi bir süre sonra gözden kayboldu.

SOSYAL MEDYADA BİR ÇOK KULLANICI O ANLARI PAYLAŞTI

Akşam saatlerinde ortaya çıkan ve İstanbul'un bir çok noktasında görülen ışık huzmesi görenleri heyecanlandırdı. Özellikle ışık huzmesinin Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün üzerinden geçtiği anlar büyük dikkat çekti. Sosyal medyada bir çok kullanıcı o anları paylaştı.

GÖKTAŞINI GÖREN, CEP TELEFONUNA SARILDI

Vatandaşlar, bu etkileyici doğa olayını cep telefonlarıyla kaydettiler.

Göktaşının düştüğü anlar, bu anı deneyimleyenler için bir heyecan kaynağı oldu.

Göktaşının nereye düştüğü henüz belirlenemese de, göktaşı olayının Ankara, Sakarya, Kocaeli semalarında da görüldüğü bildirildi.

"METEORA BENZEMİYOR"

Ünlü astrofizikçi Doç.Dr. Selçuk Topal, sosyal medyadaki görüntülerle ilgili yaptığı ilk açıklamada "Eğer izlediğim görüntüler İstanbul'da az önce olan şey ise o bir meteora değil de uzay çöpüne benziyor. Bir uydu yörünge düzensizliği nedeniyle atmosfere girmiş olabilir. İlk tahminim bu. Meteora benzemiyor." ifadelerini kullandı.

SAKARYA'DA YILDIZA BENZETTİLER

Sakarya semalarında görülen cismi görenler telefona sarıldı. Göktaşı olduğu iddia edilen cismin gökyüzün aydınlattığı anlar saniye saniye kaydedildi.

Sakarya ve birçok ilde gökyüzünde görülen cisim heyecanlandırdı. Gökyüzünde belirerek düşen ve göktaşı olduğu iddia edilen cisim adeta geceyi gündüze çevirdi. Cismin düştüğünü görenler telefonlara sarılarak o anları saniye saniye kaydetti.

ÇORUM'DA VATANDAŞLAR GÖKTAŞI ZANNETTİ

Çorum'un Alaca ilçesinde gökyüzünde görülen ve göktaşı olduğu iddia edilen parlak cisim geceyi aydınlattı. O anları cep telefonuyla görüntüleyen vatandaşlar ise büyük heyecan yaşadı.

Çorum'un Alaca ilçesinde gökyüzünde hareket halinde tanımlanamayan parlak bir cisim görüldü. Parçalar halinde ilerleyen cismi gören vatandaşlar, cep telefonlarıyla o anları görüntüledi. Kameraya yansıyan görüntülerde vatandaşların büyük heyecan yaşadığı görüldü.

Alaca ilçesinde Gıyasettin Yılmaz isimli vatandaş, "İlçeden köye geldiğimizde araçtan malzeme indirirken çocuklar, 'ışık geçiyor' dediler. Baktık, göktaşı, uydu olabilir dedik. Çocuğa hemen video çektirdim. Çok hızlı geçti. Sanki minareye çarpacak gibi geçti. Sonra köyün doğu tarafında kayboldu. Doğu tarafına ilerlerken parçalanıp gidiyordu" dedi.

TÜRKİYE UZAY AJANSI'NDAN KONUYA İLİŞKİN AÇIKLAMA GELDİ

Türkiye Uzay Ajansı, Türkiye'nin çeşitli noktalarında görülen gök cisimleri için açıklama yaptı.

Türkiye Uzay Ajansı, "Bu gece ülkemizin çeşitli yerlerinde gökyüzünde görülen meteor heyecana neden oldu. Meteorların atmosferden girişi sırasında oluşan renkler; meteorun kimyasal bileşimi, hızı ve Dünya atmosferinde bulunan gazlar gibi birkaç faktöre bağlı olarak farklılık göstermektedir." ifadelerini kullandı.