İstanbul Valisi Gül 24 TV'de konuştu: Köpek sorunu 6 ayda çözülür

İstanbul Valisi Davut Gül, başıboş köpek sorununun 6 ayda çözülebileceğini söyledi. Çözüm için iki seçenek olduğunu belirten Gül, “Ya komple hepsini uyutacaksınız ya da komple aynı anda hepsini kısırlaştıracaksınız” dedi.

İstanbul Valisi Davut Gül, 24 TV'de yayınlanan 'Arafta Sorular' programına katıldı; mega kentle ilgili soruları cevapladı. Son dönemde giderek artan sokak köpekleriyle ilgili şikayetleri değerlendiren Davut Gül, "Sahipsiz köpek olmaz. Bu hayvanların bir sahibinin olması gerekiyor" ifadesini kullandı.

EN AZ % 75'İ KISIRLAŞTIRILMALI

Vali Gül, sokak köpekleri sorununun çözümüyle ilgili de iki seçenek olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Yıl içerisinde aynı anda en az yüzde 75'inin kısırlaştırılması gerekiyor. Ortada iki tane yol var. Ya komple hepsini uyutacaksınız ya da komple aynı anda hepsini kısırlaştıracaksınız. 3-5 yıldır İstanbul'un bu meseleden yaşadığı sorun sürdürülebilir değil, insanlar ölüyor. Aynı anda bütün belediyeler bu işe para harcayarak, birinci önceliği olarak görürse bu iş 6 ayda İstanbul'un gündeminden çıkabilir." w HABER MERKEZİ

"EVSİZLERİ 112'YE BİLDİRİN"

İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul'da havanın soğuk olduğunu belirterek, vatandaşlardan sokakta gördükleri evsizleri 112'ye bildirmelerini istedi. Vali Gül, sosyal medya hesabındaki paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Şu anda İstanbul'da hava sıcaklığı 5 derece. Bildiğiniz gibi, sokakta kalan kişileri valiliğimizin koordinasyonunda uygun yerlere yerleştiriyoruz. Lütfen sokaklarda gördüğünüz evsizleri 112'ye bildiriniz. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın."

SOKAKTA SABIKALI YABANCI YOK

Vali Gül, kaçak sığınmacılarla ilgili de konuştu. Suç işleyen yabancıların ya tutuklandığını ya da sınır dışı edildiğini belirten Davut Gül, "Suç işleyip elini-kolunu sallayan yabancı yok. Bizim kaçak göçle mücadelemiz asla bir yabancı düşmanlığı değildir" dedi.