İstanbul Ortaköy'deki Reina'ya saldırı

İstanbul Ortaköy'deki Reina gece kulübünde düzenlenen ve 39 kişinin hayatını kaybettiği, 65 kişinin yaralandığı terör saldırısında hayatını kaybeden yabancı uyruklu vatandaşların kimlikleri belirlenmeye başladı.

İstanbul Ortaköy Reina saldırı son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Türkiye yeni yıla korkunç bir terör saldırısıyla girdi. Ortaköy'deki ünlü gece kulübü Reina'da dün saat 01.15 sıralarında gelen terörist silahlı saldırı gerçekleştirildi. Reina'ya saldırı düzenleyen silahlı saldırganın eşgali belirlendi.

Son dakika haberi… Dışişleri Bakanı: Teröristin kimliği belli oldu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Reina katliamını gerçekleştiren teröristin kimliğinin belirlendiğini söyledi.


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Ortaköy saldırganının kimliği belli, çalışmalar sürüyor” dedi.  Çavuşoğlu, teröristin kimliğini açıklamadı.

Reina saldırısıyla ilgili gözaltına alınanların sayısı 14'e yükseldi


Reina'ya düzenlenen terör saldırısıyla ilgili gözaltına alınanların sayısı 14'e yükseldi. İstanbul Ortaköy'de 39 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturma çok yönlü devam ediyor. Saldırıya ilişkin gözaltına alınanların sayısı 14'e yükseldi.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yakalanan 8 kişinin ifadelerinin alınması devam ederken, 6 kişi daha gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğünün Vatan Yerleşkesindeki Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde gözaltında tutulan 14 kişinin işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

Bu arada, teröristin görüntülerinin medyada yer almasının ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğüne vatandaşlar tarafından ihbarlar yapıldığı öğrenildi.

İhbarları değerlendiren polisler, bazı adreslere giderek veya ulaşım noktalarında şüpheliler üzerinde Genel Bilgi Toplama (GBT) uygulaması yapıyor

Reina saldırganının ailesi gözaltına alındı!

Yılbaşı gecesi Reina'yı kana bulayan ve Uygur Türkü olduğu iddia teröristin, 2 ay önce ailesi ile birlikte Konya'ya geldiği öğrenildi. Öte yandan kimliği henüz açıklanmayan teröristin ailesi gözaltına alındı.

Reina’yı kana bulayan teröristin kimliği belirlendi. Uygur Türkü olduğu iddia edilen teröristin, Kasım 2016’da ailesiyle birlikte Konya’ya geldiği öğrenildi. Teröristin dikkat çekmemek için eşi ve 2 çocuğunu da yanında getirdiği kaydedildi. Kimliği henüz açıklanmayan teröristin ailesi gözaltına alındı.

İstanbul’un en ünlü gece kulübü Reina’ya yılbaşı gecesi saldırı düzenleyerek 39 kişinin ölümüne 60 kişinin yaralanmasına neden olan teröristle ilgili detaylar netleşiyor. DEAŞ üyesi terörist eşi ve iki çocuğuyla birlikte 20 Kasım’da Türkiye’ye giriş yaptı. 22 Kasım’da ise Konya’ya gitti. Burada kendisini “Yusuf Hoca” kod adlı bir terör örgütü üyesi karşıladı. Bir hücre evine yerleştirdi.